Tosti met zuurkool | Foodaholic.nl

Tosti met zuurkool

Ik zat even te twijfelen of ik dit een wintertosti ging noemen. Ik eet zelf zuurkool namelijk het hele jaar door, maar met de kou is het toch wel extra lekker. Het spek, de zuurkool en de kaas zorgen voor een heerlijke combinatie. Ik ben fan van deze tosti en hij zal dan ook echt wel vaker hier in huis op tafel komen.

Het is natuurlijk wel iets anders dan een tosti met gewoon ham en kaas, maar ik weet zeker als je van zuurkool houdt dan vind je dit fantastisch!

Aantal: 2 tosti’s

Zo maak je het:

  • 4 sneetjes brood, ik gebruikte speltbrood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels curry
  • 60 gram verse zuurkool
  • 4 plakjes komijnekaas
  • 6 plakjes gebakken spek

Zo maak je het:

  1. Verwarm het tosti-ijzer.
  2. Besmeer de sneetjes brood aan 1 zijde met de olijfolie. Besmeer de andere zijde met de curry.
  3. Leg op iedere snee brood een plak komijnekaas. Op 2 sneetjes leg je daarna de zuurkool, gevolgd door de spekplakjes en dan leg je de andere boterham met kaas er bovenop.
  4. Bak de tosti’s lekker krokant en goudbruin in het tosti-ijzer. Dit duurt een minuutje of 5, maar kijk tussendoor wel even of ze niet te hard gaan.
  5. Lekker om te eten met nog wat extra curry of ketchup.

Tosti met zuurkool | Foodaholic.nl

Geniet ervan! 

Iets gemaakt van Foodaholic? Deel het dan op social media met #foodaholicnl. Ik vind het erg leuk om te zien.

Wil je op de hoogte blijven van Foodaholic? Volg mij dan op Instagram en like mijn Facebookpagina of meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.[wysija_form id=”2″];

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*