Toetje met frambozen, witte chocolade en lange vingers | Foodaholic.nl

Toetje met frambozen, witte chocolade en lange vingers

Toetjes in een glas zien er vaak mooi uit. Zo deelden wij al eens de kruidnoten met peer, de warme appel met yoghurt en bastognekoek en de aarbeien met cake en mascarpone. Allemaal toetjes in een glas. Wij vinden toetjes erg lekker en jullie volgens mij ook, want de toetjes worden vaak erg goed bezocht op Foodaholic. Tijd voor een nieuwe dus.

Vandaag dus het toetje met frambozen en lange vingers een heerlijke combinatie en ook dit toetje is niet moeilijk om te maken, ideaal dus als je visite krijgt. Je kan ze namelijk al van tevoren maken en daarna in de koelkast bewaren.

Voor 4 toetjes

Dit heb je nodig:

  • 125 ml slagroom
  • 175 gram mascarpone
  • 150 gram frambozen
  • 12 lange vingers
  • 2 eetlepels suiker
  • 75 gram witte chocolade
  • poedersuiker

Zo maak je het:

  1. Hak of rasp de witte chocolade in kleine stukjes.
  2. Breek de lange vingers doormidden en was de frambozen.
  3. Haal 20 mooie frambozen ertussen uit en leg deze apart.
  4. Klop dan de slagroom, met de suiker, op en meng de mascarpone, witte chocolade en de rest van de frambozen erdoorheen. Dit kan gewoon met de mixer.
  5. Doe nu een laagje van het slagroommengsel op de bodem van een glas. Leg daar 2 stukken lange vinger op. Doe dit daarna nog 2x. Op de bovenste lange vingers doe je dan nog een laagje van het slagroommengsel. Zet als laatste 5 frambozen per glas er bovenop en bestrooi met een beetje poedersuiker.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Reacties zijn gesloten.