Toetje van kruidnootjes en gekarameliseerde peer | Foodaholic.nl

Toetje van kruidnootjes en gekarameliseerde peer

“Zie ginds komt de stoomboot”, “Zwarte Piet ging uit fietsen” en “Dag Sinterklaasje” zullen vanavond weer door vele huiskamers klinken.

En wat is er leuker dan op pakjesavond ook een leuk Sinterklaas diner te maken en op te eten? Wij bedachten een toetje wat erg geschikt is voor een Sint diner, maar heb je kruidnootjes over kan je dit natuurlijk ook de rest van het jaar prima eten!

Voor 6 toetjes

Zo maak je het:

  • 3 middelgrote peren
  • 2 eetlepels suiker
  • 200 gram kruidnootjes
  • 500 gram volle kwark
  • klontje boter om in te bakken
    Verder nodig:
  • 6 waterglazen om het in te presenteren
  • keukenmachine of staafmixer

Zo maak je het:

  1. Snijd de peren in partjes. Verhit in een koekenpan het klontje boter en bak daar dan de peren alvast wat warm in. Strooi vervolgens eerst 1 eetlepel suiker erbij laat het karameliseren, is het nog niet genoeg? Dan doe je er nog een eetlepel suiker bij.
  2. Doe ongeveer 1/3 van de kruidnootjes in de keukenmachine en maal ze helemaal fijn. De andere kruidnootjes laat je gewoon heel.
  3. Snijd de stukjes peer in kleinere stukjes. Zorg dat je 6 partjes heel laat.
    Doe in alle glazen een laagje peer, doe daar een laagje kwark op en stop er dan wat hele kruidnoten in, doe er dan weer een laagje peer en kwark op en als laatste een laagje kruidnootkruimels en het hele partje peer. Doe dit met alle glazen.
  4. En Tadaa.. een mooi en lekker toetje is daar!

Geniet ervan!Toetje van kruidnootjes en gekarameliseerde peer | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*