Toetje met poffertjes en aardbeien

Een lekker zomers toetje. Leuk om te serveren na een barbecue, als taartje of als traktatie op een kinderfeestje.

Voor 10 stokjes

Dit heb je nodig:

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 ml melk
  • 0,5 tl suiker
  • 0,5 ei
  • snufje zout
  • (gesmolten) boter (voor de poffertjespan)
  • 10 aardbeien
  • 125 ml slagroom
  • garde/mixer/keukenmachine
  • sateprikkers

Zo maak je het:

  1. Zeef het zelfrijzend bakmeel, zodat er geen klontjes in zitten. Klop het meel, het zout en de melk tot een egaal beslag. Voeg al kloppend de suiker en het ei toe.
  2. Smeer met de gesmolten boter de kuiltjes van de poffertjespan in. Vul de kuiltjes voor circa 3/4 met het beslag. Bak de poffertjes tot de bovenkant bijna droog is en draai ze dan om. Bak de andere kant ook goudbruin.
  3. Klop de slagroom stijf. Voeg naar smaak eventueel suiker toe.
  4. Halveer de aardbeien. Prik een poffertje aan de prikker. Spuit of schep hier wat slagroom op. Prik vervolgens een halve aardbei aan de pikker. Herhaal dit nog een keer.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

One Comment

  1. This is a really good treat to any one. this mini pan cakes are good for any occasion. specially for kids.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*