Tiramisu | Foodaholic.nl

Tiramisu

Nog nooit had ik zelf tiramisu gemaakt en het zelf maken stond nog hoog op mijn lijstje. Afgelopen weekend waren we samen met onze mannen bij onze ouders en daar aten we ook. Een mooi moment om tiramisu te maken. Gelukkig viel het in de smaak!

Voor 10 porties

Dit heb je nodig:

  • 500 gram mascarpone
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 1 pak lange vingers (175 gram)
  • 200 ml espresso
  • 8 el cacaopoeder

Zo maak je het:

  1. Mix de slagroom samen met 15 gram van de suiker bijna stijf.
  2. Splits de eieren en doe de dooiers samen met de rest van de suiker in een andere kom. Mix dit samen tot een mooi romig mengsel (circa 5 minuten met de handmixer). Meng de mascarpone in gedeelten door het romige mengsel.
    Spatel vervolgens de slagroom luchtig door het mengsel.
  3. Doe de espresso in een ovenschaal en doop de lange vingers in de koffie. Leg de lange vingers met de koffiekant naar boven in een andere (oven)schaal. Ga hiermee door tot je de bodem van de (oven)schaal hebt bedekt. Zorg wel dat je nog ongeveer de helft van de lange vingers over hebt voor de tweede laag.
  4. Verdeel de helft van het roommengsel over de lange vingers.
    Doop de overige lange vingers in de espresso en leg vervolgens nog een laag lange vingers over het mengsel.
    Verdeel de rest van het roommengsel over de tweede laag lange vingers.
  5. Zet de (oven)schaal in de koelkast en laat tenminste 1 uur opstijven.
  6. Haal de tiramisu vlak voor het opdienen uit de koelkast en bestrooi de tiramisu rijkelijk met de cacao.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*