Surinaamse pastei | Foodaholic.nl

Surinaamse Pastei

Vandaag staat er een makkelijk Surinaams hoofdgerecht in de planning. De “Surinaamse pastei” aten wij als kind vooral bij onze opa en oma en ook onze moeder maakt het regelmatig. Nu was het onze beurt om deze pastei zelf te maken. De pastei eet je heerlijk met rijst.  In dit recept gebruiken wij geen verse groenten, maar groenten uit blik, omdat dat bij dit recept traditie is.

Surinaamse pastei – voor 2 personen

Dit heb je nodig:

 • 1 kipfilet
 • 1 ei
 • 3 kleine blikjes met erwtjes en worteltjes
 • 3 augurkjes
 • klein handje kappertjes
 • gedroogde peterselie (ongeveer een eetlepel)
 • 4 a 5 plakjes bladerdeeg

Zo maak je het:

 1. Haal de bladerdeegvellen van elkaar af en laat ze ontdooien.
 2. Kook het ei tot een hardgekookt ei.
 3. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Kruid de kipfilet met wat zout en peper naar smaak en bak het vervolgens bruin (zie foto) in een pan.
  Doe de blikjes met erwtjes en worteltjes erbij. Zet het vuur uit.
  Doe ook het handje kappertjes erbij en ook de peterselie mag erbij, dit hoeft niet zoveel te zijn.
 4. Snijd de augurkjes in kleine plakjes en doe ook die erbij in de pan. Meng alles wat in de pan zit goed door elkaar.
 5. Bekleed een kleine overschaal met de vellen bladerdeeg. Aangezien de bladerdeegvellen ontdooid zijn kan je ze uitrekken, maar pas op, ze mogen ook niet te dun worden. Bewaar wat bladerdeeg voor op de bovenkant van de de pastei.
 6. Giet het mengsel van de kip en groenten in de overschaal. Pel het ei en snijd het in 4 stukken. Leg deze ook in de overschaal.
 7. Bekleed vervolgens de bovenkant ook nog met bladerdeeg en bak het aan de hand van hoe lang de bladerdeeg in de over moet, meestal is dat ongeveer 20 minuten op ongeveer 200 graden. 
 8.  Op de foto hieronder  zie je de pastei zoals hij uit de oven komt. Serveer de pastei met wat rijst en wat zuur is er ook lekker bij.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar het recept voor Surinaamse pastei op Pinterest:

Surinaamse Pastei.- Pinterest | Foodaholic.nl

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*