stoofvlees | Foodaholic.nl

Stoofvlees

Toen Nick en ik net hadden gehoord dat wij een huisje konden krijgen zei Nick al. “Ga je dan stoofvlees voor mij maken?”. Als hij namelijk iets heel erg lekker vindt is het wel stoofvlees. Als hij op een foodfestival een foodtruck met stoofvlees ziet staan kan hij er echt niet voorbij lopen zonder er een bordje stoofvlees gegeten te hebben. Speciaal voor hem maakte ik dus een heerlijk frietje met stoofvlees. Ik vond het zelf ook goed gelukt dus dat scheelt!

Voor 3 á 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 550 gram runderriblappen
  • 2 eetlepels dijonmosterd
  • 50 gram boter
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 300 ml bruin bier (wij gebruikten een trappistenbier)
  • een kwart groentebouillonblokje
  • 100 milliliter kraanwater
  • 1 laurierblaadje
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 winterwortel
  • friet

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Snijd het vlees in blokjes. Doe het vlees in een schaal en schep de mosterd er doorheen en strooi er vervolgens wat zout overheen.
  3. Verhit de boter in een ovenvaste braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. Neem met een schuimspaan het vlees eruit en laat het vocht in de pan zitten.
  4. Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in het overgebleven vocht. Voeg de bloem toe en bak die eventjes mee. Snijd ondertussen de winterpeen in kleine stukjes. Voeg dan het bier, het stukje bouillonblok, het water, het laurierblaadje, de wortel en de azijn toe. Breng al roerend aan de kook en laat het ongeveer 3 minuten koken.
  5. Zet het vuur uit en zet de pan in de voorverwarmde oven voor anderhalf uur. Haal daarna de pan uit de oven en roer het goed door.
  6. Zet het vuur zachtjes aan en laat het geheel nog 3 uur stoven op je fornuis.
  7. Verwijder het laurierblaadje en breng het geheel nog wat op smaak (indien nodig) met wat peper en zout. Trek het vlees met 2 vorken in kleine stukjes.
    Laat het dan nog even zachtjes opstaan.
  8. Bak de frietjes in de oven, frituurpan of de airfryer. Serveer het stoofvlees met lekker wat friet!

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

2 Comments

  1. Hmmm hier kan maar weinig tegenop wat mij betreft, zo lekker!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*