Edamame boontjes, ken jij ze? Ik ken nog genoeg mensen die ze nooit op hebben, maar dat geeft natuurlijk niet. Je ziet ze vooral veel voorbij komen in Poké Bowls, maar je kan er zoveel andere dingen mee. Zo kan je er bijvoorbeeld een spread van edamame boontjes mee maken.
In de versschappen bij de toko of supermarkt had je ze vaak al wel liggen, maar nu heeft Bonduelle ook blikjes met deze boontjes. Voor mijn recept was dat ideaal. Daarnaast hebben ze mini packs, die zijn handig on mee te nemen of als je voor 1 persoon kookt.
Eigenlijk hoef ik het niet meer te zeggen, maar de challenge van Bonduelle van deze maand stond in het teken van Edamame. Ik maakte er een heerlijke spread van.
Dit heb je nodig:
- 200 gram edamame boontjes
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 eetlepel citroensap
- 3 bosuitjes, fijn gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel creme fraiche
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het:
- Doe de edamame boontjes, de knoflook, de bosui, de olijfolie en de crème fraiche in een keukenmachine.
- Laat de keukenmachine ongeveer 3 minuten draaien totdat het een stevige spread is. Qua structuur deed hij mij aan hummus denken.
- Serveer lekker op een sneetje stokbrood breng op smaak met wat peper en zout en doe er iets alfalfa op. Je hebt dan een heerlijk hapje.
Geniet ervan!
Gebruik jij weleens edamame boontjes?
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s
Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!