Spiegelei 'new style' uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten | Foodaholic.nl

Spiegelei ‘new style’ uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Dat ik gek ben op de boeken van Pascale Naessens konden jullie ook al lezen in de recensie over Puur Pascale 2. In dit nieuwste boek focust ze zich op heerlijke recepten met een minimum aan ingrediënten. Ik probeerde zelf een spiegelei ‘new style’ uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten.

Spiegelei 'new style' uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten | Foodaholic.nl

Als je het boek open klapt vallen gelijk de mooie foto’s op. Alles is zo mooi gepresenteerd. Na nog een klein stukje theorie over de methode en de voorraadkast is het tijd voor de hoofdstukken. Deze zijn verdeeld op tijd. Het eerste hoofdstuk is dan ook ‘Klaar in 10 minuten’ gevolgd door 15, 20, en 25 minuten. Daarna komt er nog een hoofdstuk’De oven doet het werk’ gevolgd door ‘Chic’ en als laatste nog wat ‘Snelle desserts’.

Spiegelei 'new style' uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten | Foodaholic.nl

Het zijn dus allemaal gezonde recepten met 4 ingrediënten, snel klaar en weinig werk. Heb je weinig tijd dan zal je met dit boek toch een gezonde en vullende maaltijd vinden.

De recepten die ik uit dit boek graag eens wil proberen zijn; Roodlof met geitenkaas en noten, Garnalen met tomaat en basilicum, Courgettetaart en heerlijk dessert met mascarpone en blauwe bessen.

Het recept wat ik maakte is een ontbijt/brunch of lunch recept. Ik vond hem zelf als ontbijt te zwaar, maar lekker was het zeker!

Spiegelei 'new style' uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten | Foodaholic.nl

Spiegelei ‘new style’

Dit heb je nodig:

  • 4 eieren
  • 200 gram feta of andere kaas
  • 500 gram champignons
  • een handvol bieslook

Zo maak je het:

  1. Snijd de champignons in plakjes, bak ze in olijfolie en kruid met peper en zout.
  2. Scheid de eidooiers van het eiwit.
  3. Verkruimel de feta en vermeng dit met het eiwit.
  4. Doe een scheut olijfolie in een pan en giet er het fetamengsel in. Bak ongeveer 5 minuten met een deksel op de pan.
  5. Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de champignons.
  6. Zodra het eiwit gestold is en de feta gesmolten, lepel je er de champignons op.
  7. Maak 3 kuiltjes in de champignons in leg daar de eidooiers in en serveer.

Geniet ervan!

Spiegelei 'new style' uit Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten | Foodaholic.nl

Het boek ‘Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten’ van Pascale Naessens is voor €25,99 te koop bij verschillende (online) boekhandels.

Ik heb dit boek gekregen van uitgeverij Lannoo. Dit verandert niks aan mijn mening over dit boek. Lees mijn disclaimer voor meer informatie. 

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*