Sinaasappelcake | Foodaholic.nl

Sinaasappelcake

Deze sinaasappelcake is, net zoals de citroencake, makkelijk te maken. Hij smaakt heerlijk bij een kopje koffie of thee. Het is een lekkere frisse cake, die ook leuk is om te serveren als nagerecht met een bolletje ijs.

Zoals ik hierboven al had geschreven is de cake gemakkelijk te maken. Zorg dat je alles van tevoren klaar hebt staan en dan is het eigenlijk een kwestie van mengen en bakken.

Uit de cake haal je zeker een plak of 12, mocht je nou geen visite krijgen en het niet uit kunnen of willen delen kan je de cake ook in plakken snijden en invriezen. Voordat je hem dan gaat eten is het alleen een kwestie van anderhalf uur van tevoren uit de vriezer halen en op kamertemperatuur laten komen.

Sinaasappelcake

Dit heb je nodig:

  • 250 gram roomboter

  • 200 gram suiker

  • 1 (biologische) sinaasappel

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

  • 5 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 140 gram poedersuiker

  • 3 eetlepels melk

  • 1 eetlepel sinaasappelsap

Sinaasappelcake | Foodaholic.nl

Zo maak je het:

  • Leg de boter een tijdje voordat je de cake gaat maken uit de koelkast. Zo kan deze wat zachter worden.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakeblik (30cm) in. Bestuif het blik met wat bloem.
  • Rasp de schil van de sinaasappelen pers het sap uit de sinaasappel.
  • Mix de boter zacht en voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Voeg daarna de suiker, de vanillesuiker, de citroenzest en het zelfrijzend bakmeel toe. Meng het geheel tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in het cakeblik en zet het cakeblik op het rooster in de oven, iets onder het midden. Indien mogelijk plaatst er dan een bakplaat boven, dit zorgt ervoor dat de cake niet te bruin wordt.
    Haal na 3 kwartier de bakplaat boven de cake weg en bak de cake daarna nog een half uur.
  • Controleer met een prikker of de cake droog is, zo ja dan kan hij gaan afkoelen. Zo nee, dan moet hij nog even worden gebakken. Controleer dan na iedere 5 minuten even of hij dan droog is.
  • Laat de cake eerst even in het blik afkoelen en vervolgens op een rooster.
  • Voor de glazuurlaag meng je de poedersuiker met de melk en de sinaasappelsap. Meng dat goed door elkaar.
  • Giet het glazuur over de afgekoelde cake en plaats de cake in de koelkast. Zo kan de glazuur wat harder worden. Na ongeveer een uur is hij lekker.
  • De cake blijft ongeveer 4 dagen goed in de koelkast (maar dat haalt hij vast niet )

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Sinaasappelcake | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Reacties zijn gesloten.