Saucijzenbroodjes met chorizo en wortel | Foodaholic.nl

Saucijzenbroodjes met chorizo en wortel

Saucijzenbroodjes vind ik heerlijk. Lekker bij een kommetje soep, bij de lunch of als vieruurtje. Ik heb natuurlijk al verschillende varianten van dit hartige broodje op mijn site staan, maar ik vond het tijd voor een nieuwe variant. Deze keer ging ik voor saucijzenbroodjes met chorizo en wortel.

Leuk zo rond de Sinterklaastijd. Chorizo voor de Spaanse twist en de wortel natuurlijk voor het paard. Door de wortel proef je soms iets zoets, maar de rest van de ingrediënten geeft het juist een beetje pit. Wij vonden het een heerlijke variatie en daarom deel ik nu natuurlijk het recept. Ik gebruik in saucijzenbroodjes altijd half-om-half gehakt, omdat dat minder droog wordt, maar je kan ook prima volledig rundergehakt pakken.

Liever zin in een andere variant? Ik heb ze nog met een Italiaanse twist en uit de airfryer online staan. Ook allebei heel erg lekker! En met Sinterklaas is de hartige banketletter natuurlijk ook een heel goed idee!

Saucijzenbroodjes met chorizo en wortel

dit heb je nodig:

 • 250 gram half-om-half gehakt

 • 2 eieren

 • 1 eetlepel paneermeel

 • 1 ui

 • 10 plakjes bladerdeeg

 • 1 theelepel sambal

 • 100 gram chorizo

 • 100 gram wortel

Zo maak je het:

 • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en haal de plakjes los van elkaar. Leg ze op het aanrecht zodat ze wat kunnen ontdooien.
 • Doe het gehakt in een kom. Snijd de ui en de chorizo in kleine stukjes, rasp de wortel en doe dit dan samen met de sambal, 1 ei, het zout, de peper en het paneermeel bij het gehakt. Kneed de ingrediënten goed door elkaar.
 • Pak een klein handje gehakt en rol daar een soort worstje van. Leg deze op een helft een velletje bladerdeeg. Klap de andere kant eroverheen, maak de randjes nat en druk deze met een vork aan
 • Klop het andere ei in een kopje/ schaaltje en smeer de bovenkant van het saucijzenbroodje ligt in met ei. Doe dit ook met het overige gehakt en bladerdeeg.
 • Bak de saucijzenbroodjes vervolgens op 220 graden in ongeveer 20 a 25 minuten mooi goudbruin.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Saucijzenbroodjes met chorizo en wortel | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*