Salade met zoete aardappel, kip en feta | Foodaholic.nl

Salade met zoete aardappel, kip en feta

Deze salade met zoete aardappel, kip en feta past eigenlijk bij ieder seizoen, maar stiekem vind ik hem nu het allerlekkerst. Lekker als lunch, als diner, maar ook als bijgerecht bij de barbecue.

Het is een kleurrijke en gezonde maaltijd, die je ook nog een gemakkelijk mee kan nemen, want ook koud is hij heerlijk.

Aantal: voor 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 400 gram zoete aardappelblokjes, ik gebruikte die uit de diepvries
  • 200 gram kipfilet
  • 100 gram feta, in blokjes
  • een halve rode ui
  • 150 gram cherrytomaten
  • 100 gram champignons
  • tijm
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 180 gram rucola

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven of airfryer voor op 200 graden. Gebruik je de oven? Bekleed dan een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappelblokjes hierover. Bak zodra hij is voorverwarmd de aardappelblokjes in 20 minuten gaar. Als je de airfryer gebruikt zijn ze met 8 minuutjes klaar.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met de zout, peper en de tijm naar smaak. Maak de champignons schoon en snijd in kwarten.
  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet met de champignons. Dit moet ongeveer 10 minuten.
  4. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de tomaten in partjes.
  5. Verdeel de rucola over 2 borden en doe daar de tomaat en ui bij. Schep daar de kipfilet, champignons en zoete aardappel op. Als laatste nog wat feta erover en dan is hij klaar.

Geniet ervan! 

Salade met zoete aardappel, kip en feta | Foodaholic.nl

Wil je op de hoogte blijven van Foodaholic? Volg mij dan op Instagram en like mijn Facebookpagina

Voor deze blog heb ik de producten van Smooth+ gekregen. Dit verandert niks aan mijn mening over dit product. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge