Romige linzensoep met een beetje pit | Foodaholic.nl

Romige linzensoep met een beetje pit

Ik vertelde jullie al kort in mijn geniet momentjes dat ik dit jaar ambassadeur ben voor Bonduelle. Toen ik het eerste pakket kreeg, de peulvruchtenchallenge, twijfelde ik heel erg tussen 2 gerechten. Namelijke deze linzensoep die ik ooit al eens maakte, maar waarvan het recept nog nooit online was gekomen of zwarte bonen brownies. Deze laatste plaats ik misschien ook nog wel, maar voor nu deze heerlijke romige linzensoep met een beetje pit.

Hij is erg stevig. Heeft een beetje de structuur van erwtensoep, maar bevat heerlijke smaken en is een goede maaltijd om te eten. Ik neem hem meestal als lunch, maar hij kan ook prima als avondeten met nog een lekker broodje of iets anders erbij!

Dit heb je nodig:

 • 1 ui
 • 2 blikjes linzen van Bonduelle
 • 1 rode paprika
 • 1 teentje knoflook
 • 2 groentebouillon blokjes, maak hiermee vast 1,5 liter bouillon.
 • 1 eetlepel sambal
 • 1 eetlepel kerriepoeder
 • sap van 1 citroen
 • 3 eetlepels gembersiroop
 • 2 eetlepels mascarpone
 • 1 eetlepel room

Zo maak je het:

 1. Snijd de ui en de paprika klein. Pers de knoflook fijn en bak dit samen met de paprika, de ui en het sambal in wat olie. Bak dit een paar minuutjes.
 2. Doe de linzen, de kerriepoeder, het citroensap en de bouillon erbij in. Kook het geheel gaar.
 3. Mocht je de soep te dik vinden kan hem je nog met 250 ml water aanvullen.
 4. Meng de mascarpone met de room en doe dit bij de soep. Roer het goed door, zo wordt het lekker romig.

Geniet ervan! 

Romige linzensoep met een beetje pit | Foodaholic.nl

Iets gemaakt van Foodaholic? Deel het dan op social media met #foodaholicnl. Ik vind het erg leuk om te zien.

Wil je op de hoogte blijven van Foodaholic? Volg mij dan op Instagram en like mijn Facebookpagina

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*