Romige broccolisoep met spekjes | Foodaholic.nl

Romige broccolisoep met spekjes

Ik eet graag soep of het nou een warme of een koude dag is, maar op een koudere dag maak ik het toch sneller. Als lunch, voorgerecht of snelle avondmaaltijd met een broodje zet ik het geregeld op tafel. Net zoals de quesadilla maakte ik deze romige broccolisoep met spekjes voor de all day veggies challenge van Bonduelle.

Voor ongeveer 6 kommen soep

Dit heb je nodig:

  • 400 gram broccoli roosjes, ik gebruikte een zak uit de diepvries van bonduelle.
  • 1 ui
  • 1 liter groentebouillon 
  • klontje roomboter om in te bakken
  • 125 ml kookroom
  • 100 gram gebakken spekreepjes

Zo maak je het:

  1. Snipper de ui en verhit de boter in een pan. Fruit de ui hierin aan.
  2. Voeg de bouillon en de broccoli aan de pan toe en laat de broccoli 15 minuten hierin koken.
  3. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kookroom en de gebakken spekjes toe en roer het door elkaar. 

Geniet ervan!

Romige broccolisoep met spekjes | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Deze blogpost bevat een artikel wat ik opgestuurd heb gekregen. Dit verandert niks aan mijn mening over dit product. Lees mijn disclaimer voor meer informatie. 

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*