Rijstepap met gekarameliseerde peer | Foodaholic.nl

Rijstepap met gekarameliseerde Migo peer + winactie

Vaak als ik fruit mee neem naar mijn werk, maak ik thuis al een heerlijke fruitsalade of neem ik een appel voor uit de hand mee. Een peer doe ik echter niet zo vaak, want die kliedert vaak zo en dan zit alles eronder. Ik vind peer wel heel erg lekker, dus eigenlijk is dat best jammer toch?

Blij verrast was ik dan ook toen ik nog niet zo lang geleden een pakketje opgestuurd kreeg met een nieuw soort peer, namelijk de Migo peer. Dit is een peer die je goed uit je hand kan eten, hij is lekker zoet, fris en knapperig, maar ook sappig! Deze peer is dus net zo makkelijk te eten als een appel.

Ondanks dat het een echte handpeer is besloot ik toch om een peer te verwerken in een receptje. ik karameliseerde hem om hem lekker bij mijn rijstepap op te kunnen eten. De rest at ik overigens zo uit het vuistje op, heerlijk.

Als je mij volgt op Instagram had je deze peer misschien al wel gezien in onderstaande post. Hierbij heb ik ook een winactie geplaatst waarbij jij een pakketje migo peren kan winnen. Als je Instagram hebt kan je mij volgen en onder de foto een reactie achterlaten om kans te maken. Heb je geen Instagram? Laat dan onder deze blogpost een reactie achter, dan kan je namelijk ook gewoon meedoen! De winnaar kies ik op woensdag 22 november, meedoen kan tot en met 21 november!

Dit heb je nodig:

 • 1 (Migo) peer
 • 1 eetlepel suiker
 • een handje amandelschaafsel
 • 2 handen rozijnen
 • 250 ml melk
 • 50 gram ongekookte dessertrijst
 • 2 theelepels kaneel

 

Zo maak je het:

 1. Snijd de peer in stukjes en verwarm een koekenpan op laag vuur.
 2. Meng de peer met 1 theelepel kaneel, het amandelschaafsel en de suiker en bak het in de koekenpan.
 3. Zet ondertussen een klein pannetje op klein vuur met daarin de melk en de dessertrijst.
 4. Breng dit terwijl je goed roert aan de kook. Blijf goed roeren. Zodra het kookt, kan je het vuur weer zachter zetten.
 5. Doe de rozijnen erbij in en blijf echt goed roeren. Het koekt namelijk heel gemakkelijk aan. De rijst moet ongeveer 10 á 15 minuten pruttelen.
 6. Let ondertussen ook op de peer. Deze mag lekker karameliseren, maar moet ook niet te hard bakken.
 7. Schenk de rijstepap in een bakje en schep daar de peer bovenop.
 8. Pas op met eten, want het kan wel erg heet zijn ;)…

Geniet ervan! 

Rijstepap met gekarameliseerde peer | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

6 Comments

 1. Elke van Vugt

  Ik doe graag mee

 2. Dat klinkt handig en lekker. Ik vind peer eten ook altijd zo’n geklieder.

 3. Lijkt me erg lekker, graag doe ik mee

 4. barbara

  IK DOE GRAAG MEE, WANT IK EET OOK HEEL GRAAG PEER (EEN SUPERBRON VAN VEZELS), MAAR DURF DIE NIET MEENEMEN NAAR HET WERK OM DE REDEN DIE JE AANGEEFT

 5. Nancy van Heck

  Wat een lekkere gezonde actie ik loot graag mee.

 6. Wat een leuke actie! Ik doe mee

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*