Quinoa salade met feta, noten en rozijnen | Foodaholic.nl

Quinoa salade met feta, noten en rozijnen

In de blog met het recept voor enchilada’s met een maissalade konden jullie al lezen dat de Bonduelle challenge van deze maand over salades gaat. Ik vind een salade vaak erg lekker om mee te nemen naar mijn werk en zo ook deze quinoa salade met feta, noten en rozijnen. Het is een beetje hartig en zoet door elkaar.

Het is een gemakkelijk en gezond recept waar je zelf mee kan variëren. Je kan ingrediënten toevoegen of weglaten om het zo naar eigen smaak te maken. Dit is hoe ik hem maak en zoals ik hem lekker vind om mee te nemen.

Quinoa salade met feta, noten en rozijnen | Foodaholic.nl

Aantal: Salade voor 1 grote of 2 kleine eters

Dit heb je nodig:

  • 120 gram quinoa (2 kleine blikjes van Bonduelle)
  • 100 gram feta
  • 8 cherrytomaatjes
  • een halve komkommer
  • 2 handenvol amandelen
  • 2 handenvol gewelde rozijnen
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • zout en peper

Zo maak je het:

  1. Doe de quinoa in een grote schaal.
  2. Was de tomaat en komkommer. Snijd de tomaat in partjes en de komkommer in halve ringetjes. Doe het bij de quinoa
  3. Voeg ook de rozijnen en amandelen toe.
  4. Verkruimel de feta en doe ook deze in de schaal erbij.
  5. Breng op smaak met de ras el hanout, zout en peper.
  6. Verdeel in schaaltjes.
  7. Als je het ‘s avonds maakt blijft het prima tot de volgende dag goed!

Geniet ervan!

Quinoa salade met feta, noten en rozijnen | Foodaholic.nl

Dit artikel bevat een product wat ik gekregen heb. Dit verandert niks aan mijn mening over dit product. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*