Quiche met bacon, cheddar, tomaat en ananas | Foodaholic.nl

Quiche met bacon, cheddar, tomaat en ananas

Quiche is zo gemakkelijk zelf te maken. Je kan dan lekker de smaken toevoegen die jij lekker vindt. Bij deze quiche met pakte dat erg goed uit. Quiche kan je ook bij zoveel dingen eten. Je kan hem in kleine stukjes snijden en dan als hapje serveren, eten bij de soep of bij een salade. Met quiche kan je dus eigenlijk alle kanten uit. Ideaal en lekker!

Dit heb je nodig:

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  •  1 ei
  • 100 gram koude boter
  • 1 eetlepel koud water

Voor de vulling:

  • 120 gram bacon reepjes
  • 250 gram ananas stukjes
  • 120 gram cheddar kaas
  • 8 cherrytomaatjes
  • 200 ml melk
  • 4 eieren
  • zout en peper

Zo maak je het:

  1. Het deeg: Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in een beslagkom. Meng met de deeghaken net zolang totdat het een mooie deegbal vormt. Dit kan je ook eventueel met je handen doen.
  3. Vet een quichevorm of springvorm in en bekleed met bakpapier. Rol het deeg uit tot een lap en bedek de bakvorm hiermee. Leg er een bakpapiertje in, je gaat hem nu even blind bakken, dus je kan hem het beste even vullen met bakbonen of rijst.
  4. Bak de bodem vervolgens 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Haal de bodem uit de oven, maar laat de oven wel even aan staan.
  6. De vulling: Bak de baconblokjes lekker, in wat boter, krokant in een koekenpan.
  7. Snijd indien nodig de ananas in kleine stukjes en scheur de cheddar in stukjes.
  8. Halveer de cherrytomaatjes en meng dan de tomaatjes met de spekjes, kaas en ananas door elkaar en leg het op de bodem van de quiche.
  9. Meng de melk met de eieren en giet het mengsel dan als laatste in de quichevorm erbij.
  10. Bak het in zijn geheel dan nog eens in 30 a 40 minuten gaar.

Geniet ervan!

Quiche met bacon, cheddar, tomaat en ananas | Foodaholic.nl

2 Comments

  1. Een bijzondere combi zo met die ananas! Ziet er erg lekker uit 🙂

  2. Klinkt als een lekkere combi!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*