Quiche met bietjes, geitenkaas en appel | Foodaholic.nl

Quiche met bietjes, geitenkaas en appel

Een quiche is altijd lekker als je het mij vraagt. Ik vind het ideaal om restjes in de koelkast mee op te maken, maar ook om af en toe ‘zonder restjes’ te maken vind ik heerlijk. Deze quiche met bietjes, geitenkaas en appel ontstond eigenlijk doordat ik zin had in een quiche met bietjes. De combinatie van biet, geitenkaas en appel is heerlijk. Het aardse van de biet combineert goed met de andere ingrediënten.

Zelf vind ik quiche heerlijk als lunch of als avondeten. Bij het avondeten eet ik er dan vaak een salade of een kom soep bij. Als lunch kan je hem eventueel ook prima koud eten. Zo is hij ook prima mee te nemen als lunch naar je werk. Ook dan is hij lekker met een kleine salade erbij.

Als ik een quiche maak, maak ik het deeg altijd zelf. Ik gebruik hiervoor het recept van Rutger Bakt. In de supermarkt verkopen ze ook kant-en-klaar deeg, dat kan je er ook prima voor gebruiken.

Dit heb je nodig:

 • 1 rol verse hartige taart deeg of een portie zelfgemaakt hartige taart deeg

 • 3 bieten, voorgekookt en klein gesneden

 • 125 gram, geitenkaas schijfjes

 • 1 witte ui, gesnipperd

 • 1 granny smith appel, geschild en klein gesneden

 • 4 eieren

 • 480 milliliter melk

 • Boter om in te bakken

Zo maak je het:

 • Het deeg:
 • Wanneer je zelf deeg maakt raad ik je aan om het deeg eerst blind te bakken. Hier lees je daar meer over. Dit kan je ook doen met kant-en-klaar deeg. Je weet dan zeker dat je deeg ook gaar wordt.
 • De quiche
 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de gesnipperde ui. Kluts de eieren samen met de melk.
 • Meng de appel met de bietjes en de gebakken ui en verdeel dit over het gebakken deeg. Verkruimel de geitenkaas en verdeel dit hierover. Schenk dan het ei- melkmengsel erover.
 • Bak de quiche 40 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Quiche met bietjes, geitenkaas en appel | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Zin in een andere quiche? Deze met shoarma is ook erg lekker!

Bewaar dit recept op Pinterest:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*