Portobello steaks met puree van limabonen | Foodaholic.nl

Portobello steaks met puree van limabonen

Yes! Een tijdje terug kwam het nieuwste boek van Yotam Ottolenghi uit, namelijk het boek: ‘Flavour’. Uit dit boek maakte ik de portobello steaks met puree van limabonen. Dit recept deel ik zo met jullie, maar eerst vertel ik graag wat meer over het boek.

De boeken van Ottolenghi zijn stuk voor stuk pareltjes en zo ook dit boek. In Flavour laat Ottolenghi zien hoe je groenten om kan toveren tot magische gerechten. Het boek is opgedeeld in drie delen, die laten zien hoe je het potentieel van groenten kunt benutten om buitengewone  gerechten op tafel te zetten. 

Portobello steaks met puree van limabonen | Foodaholic.nl

De gerechten die ik verder nog uit dit boek binnenkort op de planning heb staan zijn; Frites uit de oven met kerrieblad- mayonaise, bloemkool geroosterd in chiliboter, rijstbeignets met kimchi en gruyère en de zoetzure uienblaadjes, maar heel eerlijk… als ik naar de recepten kijk en de foto’s zie zou ik het liefst alles hieruit maken. Ik vind de smaken namelijk allemaal zo goed klinken.

Ik ging aan de slag met het recept voor de portobellosteaks met puree van limabonen. Wat mijn en manlief echt een aanrader. Nick is echt een vleesliefhebber, maar voor dit wil hij zijn stukje best wat vaker laten staan… ( niet dat we altijd vlees eten). Het recept was prima te volgen en ook waren voor dit recept alle ingrediënten makkelijk te krijgen. Dat is nog weleens lastig bij sommige recepten uit het boek.

Wil jij nou ook deze Portobello steaks met puree van limabonen of een ander recept uit dit boek maken? Je koopt hem voor €32,- bij verschillende (online) boekwinkels. Klik op de cover van het boek hieronder om gelijk het boek te kopen.

Portobellosteaks met puree van limabonen – voor 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 8 middelgrote tot grote Portobello’s ca. 650 gram, stelen verwijderd

  • 10 tenen knoflook, gepeld

  • 1 ui, gepeld, in 6 parten gesneden (150 gram)

  • 1 1/2 eetlepel chipotle- chilivlokken

  • 1 rode chilipeper

  • 4 theelepels komijnzaad, grof gekneusd in een vijzel met stamper

  • 1 eetlepel korianderzaad, grof gekneusd in een vijzel met stamper

  • 2 eetlepels tomatenpuree

  • 400 milliliter, olijfolie

  • Voor de puree van limabonen
  • 1 pot van 700 gram goede kwaliteit limabonen

  • 1 1/2 eetlepel citroensap

  • 1 eetlepel olijfolie

  • zeezoutvlokken

Zo maak je het:

  • Verhit de oven tot 150 graden.
  • Doe voor de steaks alle ingrediënten met 1 eetlepel zeezoutvlokken in een grote ovenvaste pan met deksel. Leg de paddenstoelen erin met de bolle kant boven, leg er een vel bakpapier overheen en druk dit iets aan zodat alle ingrediënten zijn bedekt. Zet het deksel op de pan en zet hem 1 uur in de oven. Keer de paddenstoelen om, leg het papier en het deksel weer terug, en zet de pan weer 20 minuten in de oven, of tot de paddenstoelen boterhaar zijn, maar niet uiteenvallen. Schep de paddenstoelen met een keukentang op een snijplank, halveer ze en zet opzij.
  • Schep met een eetlepel de ui, knoflook en chilipeper (verwijder het steeltje) uit de pan – het is geen probleem als u wat specerijen en olie mee schept. Doe alles in de kleine kom can de keukenmachine en pureer het glad. Doe het gepureerde uienmengsel weer in de pan, voeg de halve paddenstoelen toe en zet op half-hoog tot hoog vuur. Laat alles circa 5 minuten zachtjes smoren tot de smaken zich mengen.
  • Maak terwijl de paddenstoelen garen de puree. Doe de bonen in een keukenmachine met het citroensap, de olijfolie, 1/2 theelepel zeezoutvlokken en 2 eetlepels water. Pureer alles helemaal glad. Schep de puree in een middelgrote pan en laat hem op halfhoog tot hoog vuur al roerend circa 3 minuten koken tot hij goed warm is.
  • Verdeel voor het serveren de limabonenpuree over vier borden. Leg op elk bord vier halve paddenstoelen en schep er een flinke lepel olie met de smaakgevers over.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Portobello steaks met puree van limabonen | Foodaholic.nl

Ik heb dit boek gekregen van Fontaine uitgevers. Dit verandert niks aan mijn mening over dit boek. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Portobello steaks met puree van limabonen | Foodaholic.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*