Plaattaart met groene asperges, ricotta en bacon | Foodaholic.nl

Plaattaart met groene asperges, ricotta en bacon

Na een recept met witte asperges kon een recept met groene asperges natuurlijk ook niet uitblijven. Zoals jullie weten ben ik gek op plaattaarten. Het is zo makkelijk om te maken en je kan er echt van alles op doen. Ik ging deze keer voor een plaattaart met groene asperges, ricotta en bacon. Een heerlijke combinatie al zeg ik het zelf.

Deze plaattaart is ook erg lekker om mee te nemen als lunch of lekker om te serveren bij een kommetje soep of met een salade.

Plaattaart met groene asperges, ricotta en bacon | Foodaholic.nl

dit heb je nodig:

  • 1 rol vers bladerdeeg

  • 7 groene asperges

  • 8 plakken bacon

  • 100 gram ricotta

  • 100 gram geraspte jonge kaas

  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook

zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd van de asperges een klein stukje van de onderkant af. Vaak is dat stukje ook wat lichter.
  • Bak ondertussen de bacon krokant in een koekenpan en grill de asperges kort in een grillpan.
  • Meng de ricotta met 50 gram van de geraspte kaas en de bieslook.
  • Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Smeer het bladerdeeg in met het ricotta mengsel. Leg daarop de plakjes bacon en leg daar de gegrilde asperges bovenop. Strooi dat laatste beetje geraspte kaas eroverheen.
  • Zet de plaattaart ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven. Houd het wel in de gaten. Mocht het bladerdeeg nog niet gaar zijn zet de plaattaart dan nog even 3 minuten extra in de oven.
  • Serveer zo of bijvoorbeeld met een lekkere salade of een kommetje soep.

Geniet ervan!

Plaattaart met groene asperges, ricotta en bacon | Foodaholic.nl
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 
image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*