Plaattaart met groene asperges, ricotta en bacon | Foodaholic.nl

Plaattaart met groene asperges, ricotta en bacon

Na een recept met witte asperges kon een recept met groene asperges natuurlijk ook niet uitblijven. Zoals jullie weten ben ik gek op plaattaarten. Het is zo makkelijk om te maken en je kan er echt van alles op doen. Ik ging deze keer voor een plaattaart met groene asperges, ricotta en bacon. Een heerlijke combinatie al zeg ik het zelf.

Deze plaattaart is ook erg lekker om mee te nemen als lunch of lekker om te serveren bij een kommetje soep of met een salade. Zelfs koud is de plaattaart ook erg lekker om te eten, dus wanneer je een restje over hebt (kan het mij haast niet voorstellen), maar dan kan je het lekker meenemen in je lunchbox.

Plaattaart met groene asperges, ricotta en bacon | Foodaholic.nl

Plaattaart met groene asperges, ricotta en bacon

dit heb je nodig:

  • 1 rol vers bladerdeeg

  • 7 groene asperges

  • 8 plakken bacon

  • 100 gram ricotta

  • 100 gram geraspte jonge kaas

  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook

zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd van de asperges een klein stukje van de onderkant af. Vaak is dat stukje ook wat lichter.
  • Bak ondertussen de bacon krokant in een koekenpan en grill de asperges kort in een grillpan.
  • Meng de ricotta met 50 gram van de geraspte kaas en de bieslook.
  • Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Smeer het bladerdeeg in met het ricotta mengsel. Leg daarop de plakjes bacon en leg daar de gegrilde asperges bovenop. Strooi dat laatste beetje geraspte kaas eroverheen.
  • Zet de plaattaart ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven. Houd het wel in de gaten. Mocht het bladerdeeg nog niet gaar zijn zet de plaattaart dan nog even 3 minuten extra in de oven.
  • Serveer zo of bijvoorbeeld met een lekkere salade of een kommetje soep.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Plaattaart met groene asperges, ricotta en bacon | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Comments are closed.