Glutenvrije pittige gehaktflapjes | Foodaholic.nl

Glutenvrije pittige gehaktflapjes

Met mooi weer is het vaak lekker om op de fiets te stappen. Zo besloot ik een tijdje terug met mijn ouders naar Landwinkel “De Eekhoeve” in Veenendaal te fietsen. Mijn vader is namelijk gek op hun kaneel beschuiten en ze hebben daar vaak hele mooie aardbeien.

Bij de Landwinkel zit ook een leuk restaurantje. Mijn ouders namen daar een pittig gehaktflapje en helaas was er voor mij op dat moment alleen een kokoskoekje.. De gehaktflapjes zagen er lekker uit en daarom dacht ik, ik bak zelf eens glutenvrije pittige gehaktflapjes. Of ze net zo smaakten dat weet ik natuurlijk niet, maar lekker waren ze wel!

Dit heb je nodig:

  • velletje (glutenvrij) bladerdeeg
  • grote eetlepel half om half gehakt
  • snufje knoflookpoeder
  • zout & peper
  • 1 theelepel sambal
  • likje mosterd
  • ei

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Haal de bladerdeeg van tevoren uit de vriezer zodat het iets zachter wordt. Meng het gehakt met de knoflookpoeder, sambal, zout, peper en de mosterd.
    Klop in een schaaltje de ei los. Doe ongeveer 1/4 ei bij het gehakt en kneed dat er doorheen.
  3. Snijd het bladerdeeg diagonaal doormidden. Leg op 1 driehoek het gehakt. Rek het andere driehoekje iets uit en vouw deze eroverheen. Smeer de rondjes in met ei en druk deze aan met een vork. Smeer ook de bovenkant nog in met wat ei en bak vervolgens 15 a 17 minuten in de voorverwarmde oven.

Geniet ervan!

 

Comments are closed.