Pikant- zoete kaneelnootjes uit Delicious - Het zoetboek | Foodaholic.nl

Pikant- zoete kaneelnootjes uit Delicious – Het zoetboek

Soms krijg ik kookboeken toegestuurd waarbij ik niet weet waar ik moet beginnen. Zoveel lekkers staat erin en het liefste zou ik het allemaal in één keer gaan maken. Dat was ook het geval bij Delicious – Het zoetboek.

In dit boek vind je alle 132 favoriete zoete recepten van de afgelopen jaren Delicious magazine. De redactie heeft in dit boek hun favorieten gebundeld en mij laat het in elk geval watertanden.  Van een snel & easy zoet toetje doordeweeks of hapje bij homemade chocolademelk, tot uitdagende recepten voor bakliefhebbers die willen schitteren met een fraaie croquembouche of amandeltaart.

Pikant- zoete kaneelnootjes uit Delicious - Het zoetboek | Foodaholic.nl

De hoofdstukken

Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken. Na Voor je begint, volgt Cake & Gebak. In dat hoofdstuk vind je heerlijke recepten zoals bijvoorbeeld een arretjescake. Het hoofdstuk wat daarop volgt is Koekjes & Snoep. In dit hoofdstuk stonden bijvoorbeeld de heerlijke nootjes die ik maakte. Na de Koekjes & Snoep volgt het hoofdstuk Taart. De tompoes met blauwe bessen, gele room en citroen ziet er zo lekker uit. In het hoofdstuk Ontbijt & Brunch vind je recepten van wafels tot sapjes. De laatste 2 hoofdstukken zijn Ijs en Toetjes. Het liefste zou ik alles proeven, maar de homemade viennetta met chili ga ik denk ik als eerste maken.

Het is ook handig dat in het hoofdstuk Voor je begint de verschillende technieken, ingrediënten en keukentools worden uitgelegd. Ik durf namelijk best te zeggen dat ik wat kan in de keuken, maar voor sommige dingen is een beetje uitleg echt wel handig!

Delicious – Het zoetboek is te koop bij verschillende (online) boekhandels voor €17,99.

Pikant- zoete kaneelnootjes

Dit heb je nodig:

 • 500 gram gemengde ongezouten noten (ik gebruikte een mix van cashewnoten, amandelen, pinda’s en hazelnoten)
 • 2 eetlepels appelstroop
 • 100 milliliter ahornsiroop of honing
 • 1 theelepel gemalen kaneel
 • 200 gram rozijnen
 • 1 theelepel chiliflakes
 • snufje zeezout

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Verdeel de noten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 8 tot 10 minuten in oven goudbruin en knapperig.
 3. Laat de oven aan staan en haal de noten eruit.
 4. Klop de appelstroop met de ahornsiroop, kaneel, een snufje zeezout en de chiliflakes door elkaar.
 5. Doe de noten daarbij en schep goed om zodat alle noten een laagje van het mengsel hebben.
 6. Schep ze terug op de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze nog eens 3 tot 5 minuten in de oven.
 7. Haal ze eruit en laat ze helemaal afkoelen.
 8. Schep dan de rozijnen er doorheen.
 9. Ze zijn ongeveer een week houdbaar in een goed afsluitbaar blik.

Geniet ervan!

Pikant- zoete kaneelnootjes uit Delicious - Het zoetboek | Foodaholic.nl

Ik heb dit boek gekregen van Fontaine Uitgevers. Dit verandert niks aan mijn mening over het boek. Lees mijn disclaimer voor meer informatie. 

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Comments are closed.