Picata Milanese | Foodaholic.nl

Picata Milanese

Samen met mijn ouders en zus ging ik regelmatig naar Oostenrijk op vakantie. Op die vakanties nam mijn moeder weleens een Italiaans gerecht, namelijk deze Picata Milanese. Een pasta gerecht met tomatensaus en een schnitzel gepaneerd met onder andere Parmezaanse kaas.

Na deze vakantie besloot mijn moeder om dit thuis ook af en toe op tafel te zetten en daar boften wij maar wat mee, want het is echt een lekker gerecht. Daarom deel ik natuurlijk ook maar wat graag het recept met jullie.

Picata Milanese – voor 4 personen

Dit heb je nodig:

Voor de saus:

  • 600 gram tomaten
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • beetje zout en peper
  • beetje boter

Voor het vlees:

  • 4 ongepaneerde schnitzels
  • zout en peper
  • 1 ei
  • beetje bloem
  • paneermeel
  • geraspte parmezaanse kaas

Overig:

  • Pasta voor 4 personen
  • rauwkost

Zo maak je het:

  1. Voor de saus: Snijd de uien fijn. Was de tomaten en snijd deze in stukjes.
    Fruit de uien in een beetje boter.Maak de knoflook fijn en doe deze bij de gefruite uitjes. De tomaten erdoorheen roeren. Voeg een klein beetje zout en peper toe. Laat dit op zacht vuur zacht worden. Als het zacht is, zeef het dan boven een pannetje. De saus is dan klaar en kan je zo opwarmen.
  2. Het vlees: Zout en peper het vlees naar smaak. Haal het vlees door de bloem, daarna door een losgeklopt ei. Meng de paneermeel met een zelfde hoeveelheid geraspte parmezaanse kaas goed door elkaar. Haal daar het vlees door heen. Zorg dat beide kanten goed bedekt zijn.Het is lekkerder als je de schnitzels van te voren paneert, leg ze tot je ze gaat bakken afgedekt in de koelkast.
  3. Zet het water op voor de pasta.Als de pasta nog ongeveer 5 à 6 minuten moet koken kan je de schnitzels gaan bakken. Bak ze kort aan beide zijden in een beetje boter.Het is lekker om bij de Picata Milanese wat rauwkost te eten.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Picata Milanese | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Picata Milanese Pinterest | Foodaholic.nl

Comments are closed.