Perzik met mascarpone en notenpasta uit de oven | Foodaholic.nl

Perzik met mascarpone en notenpasta uit de oven

Zoals jullie weten ben ik fan van de boeken van Pascale Naessens en ook dit nieuwste exemplaar ‘Echt Eten, maak jezelf sterker, gezonder en gelukkiger’ slaan wij hier thuis regelmatig open. Zo stond pas dit recept van perzik met mascarpone en notenpasta uit de oven hier als ontbijt op tafel.

Na een kort stukje voorwoord en uitleg beginnen al gelijk de recepten. Het eerste hoofdstuk zijn de maaltijdsoepen, daarna komen de hoofdstukken; Verrassende salades, Tapas en lunch, Diner, Zalig ontbijt en Verwendesserts.

De recepten in dit boek zijn allemaal makkelijk te maken en je hebt er ook niet veel voor nodig. Vaak maar een ingrediënt of 5. De smaken zijn heel puur en dat vind ik aan de boeken van Pascale dan ook zo fijn. Je eet op een makkelijke manier, erg lekker en gezond.

De perzik met mascarpone en notenpasta gaan wij in het perzik seizoen zeker vaker op tafel zetten. Hij is zowel als ontbijt als dessert erg lekker!

Het boek ‘Echt eten – Maak jezelf sterker, gezonder en gelukkiger’ is te koop voor €25,99 bij verschillende (online) boekwinkels. Klik op de cover van het boek om het boek direct te bestellen.

Perzik met mascarpone en notenpasta uit de oven – voor 1 persoon

Dit heb je nodig:

  • 2 perziken

  • 100 gram mascarpone

  • 2 theelepels notenpasta

  • een handvol amandelschaafsel

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de perziken in kwarten en leg ze in een ovenschaaltje. Klopt de mascarpone eerst goed los met een vork, schep de notenpasta op en roer, met de achterkant van een lepel, een paar keer rond. Het is niet de bedoeling dat de notenpasta en mascarpone helemaal mengen. Er moeten nog witte stukken zijn.
  • Verdeel het mengsel over de perziken en strooi het amandelschaafsel erover. Zet 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Perzik met mascarpone en notenpasta uit de oven | Foodaholic.nl

Ik heb dit boek gekregen van uitgeverij Lannoo. Dit verandert niks aan mijn mening over dit boek. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*