Pavlova | Foodaholic.nl

Pavlova

Rond de feestdagen is iedereen vaak op zoek naar de lekkerste recepten voor het kerstmenu. Wij dus ook.

Het liefst iets waar wij de voorbereiding al van kunnen doen, zodat wij met kerst niet de hele tijd in de keuken staan met onze moeder.

Het toetje vind ik vaak erg leuk om te maken. Vorig jaar mislukte mijn creme brulee nogal en eigenlijk had ik toen de toetjes rondom de feestdagen afgezworen, maar dit jaar wilde ik heel graag een pavlova maken en Jeee.. wat een succes was dat!

Je hebt er zelf weinig werk aan het moet alleen eventjes in de oven en afkoelen, maar qua werk ben je er misschien een kwartiertje mee bezig.. ideaal als je dus nog veel voor te bereiden hebt!

pavlova | Foodaholic.nl

Voor 5 á 6 personen

Dit heb je nodig:

  • 3 eieren
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel maizena
  • een halve theelepel witte wijnazijn
  • 125 milliliter slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • een handvol blauwe bessen
  • een handvol frambozen
  • 1 eetlepel amandelschaafsel

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven eerst voor op 150 graden.
  2. Teken op een vel bakpapier een cirkel met een diameter van 20 centimeter.
    Teken in het midden daarvan een cirkel met een diameter van 10 centimeter.
    Zodat je de vorm van een krans krijgt.
  3. Splits de eieren. Er mag bij het eiwit geen spoortje eidooier komen, want dan krijg je het niet goed stijf. De eidooiers worden verder niet gebruikt.
  4. Klop in een kom de eiwitten stijf. Dit kan het beste in een vetvrije kom. Voeg al kloppend de kristalsuiker toe. Klop door totdat het eiwit een beetje taai wordt voeg dan de maizena en de azijn ook toe en klop tot dit er goed doorheen zit.
  5. Schep het eiwit op het bakpapier in de “krans”. Voor een hobbelige krans gebruik je gewoon een lepel, wil je liever een strakke krans gebruik dan een spuitzak.
  6. Schuif de vorm iets onder het midden in de oven en draai de temperatuur terug naar 120 graden. en bak hem in 1 uur en 30 minuten gaar. Doe af en toe het deurtje van de oven even open om de lucht eruit te laten. Zet na die anderhalf uur de oven uit en laat de pavlova in de oven staan met een dichte deur. Hij moet daar helemaal afkoelen, dit duurt ongeveer 3 uur. Ik heb hem er zelf de hele nacht in laten staan en de volgende dag pas versiert, dis kan ook prima.
  7. Klop, als je hem gaat versieren, de slagroom stijf samen met de vanillesuiker. Verdeel dit over de pavlova en verdeel daarna ook de besjes, frambozen en het amandelschaafsel erover. (Hij kan met versiering en al zeker nog een nachtje in de koelkast verblijven)
  8. Pak om het te snijden wel een scherp mes anders kom je er bijna niet doorheen.

Geniet ervan!

Pavlova | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

2 Comments

  1. Ziet er prachtig uit!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*