Pastasalade met perzik

Met dit warme weer vind ik het heerlijk om salades te eten. Hoewel de salade met pittige kip hier een favoriet is wisselen wij het wel regelmatig af. Een pastasalade vind ik dan ook wel weer eens wat anders. Deze pastasalade met perzik is lekker zomers. Wij aten hem als avondeten en de volgende dag hadden wij allebei nog een portie als lunch.

Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 250 gram fusilli
  • 3 perziken
  • 100 gram gezouten cashewnoten
  • 1 citroen
  • 170 gram Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 150 gram peen julienne
  • 1/2 rode ui in halve ringen gesneden
  • 200 gram gesneden witte kool
  • optioneel: 250 gerookte kipfilet reepjes

Zo maak je het:

  1. Kook de fusilli zoals op de verpakking staat aangegeven. Laat daarna afkoelen onder koud stromend water. Ik gebruik hierbij altijd een vergiet.
  2. Schil en snijd de perziken. Ik maakte er gewoon stukjes van, maar je kan ook partjes doen. Hak de cashewnoten in stukjes.
  3. Halveer de citroen en pers er 1 eetlepel citroensap uit. Meng dit met de mayonaise, de Griekse yoghurt, peper en wat zout tot een dressing.
  4. Meng de pasta met de perziken, de noten, de peen julienne, de rode ui, de witte kool en eventueel de gerookte kipfilet. Schep de dressing er goed doorheen.
  5. Mocht je overhebben blijft het afgedekt goed in de koelkast. Je kan hem dus ook al een dag van tevoren maken.

Geniet ervan!

Pastasalade met perzik | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*