Pasta met verse worst | Foodaholic.nl

Pasta met verse worst

Pasta, wij eten het niet vaak, maar vinden het wel erg lekker. Naast de Picata Milanese vinden wij deze pasta met verse worst ook echt een aanrader. Het is een snelle maaltijd dus ook fijn na een lange dag werken om klaar te maken. Zelf kiezen wij op werkdagen altijd voor snellere maaltijden of maaltijden die we al van tevoren kunnen voorbereiden.

Deze pasta is redelijk simpel, maar in mijn ogen hoeft een pasta niet heel veel ingrediënten te hebben om goed te smaken. Ik ben zelf dan nog wel nooit in Italië geweest om de echt goede pasta’s te proeven, dat moet ik nog maar eens gaan doen.

Voorlopig zijn het dan nog wel de pasta’s in de Italiaanse restaurants en die ik zelf maak die ik eet, maar voor nu is dat natuurlijk ook goed, want die zijn ook heerlijk.

Pasta met verse worst voor – voor 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 300 gram pasta naar keuze, ik gebruikte volkoren fusilli.

  • 300 gram gesneden prei

  • 400 gram cherrytomaten in blik

  • 4 saucijzen

  • 2 eetlepels traditionele olijfolie

  • 20 gram verse Italiaanse kruiden

  • 100 gram veldsla

Zo maak je het:

  • Snijd de Italiaanse kruiden fijn en snijd de worst in stukjes. Verhit wat olie in een hapjespan en bak de worst met de kruiden voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de prei toe aan de worst en kruiden en bak nog 3 minuten mee. Zet het vuur nu laag en voeg de cherrytomaten als laatste toe, laat ze nog 5 minuten meegaren.
  • Zet het vuur uit en schep direct de veldsla door de pastasaus of serveer het er los bij.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Pasta met verse worst | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Meld je dan in de zijbalk aan voor mijn nieuwsbrief en/of volg mij op Instagram en vind-mij-leuk op Facebook. Naast recepten deel ik op social media ook andere food en lifestyle gerelateerde foto’s.

Heb je iets gemaakt van Foodaholic.nl? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dit super tof om te zien namelijk! 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Pasta met verse worst | Foodaholic.nl

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*