Paprikasoep met rauwe ham | Foodaholic.nl

Paprikasoep met rauwe ham

Paprika is een groente die je in veel gerechten kan gebruiken. Wij gebruiken het door de pastasaus, door de nasi, als snack of lekker op een blokje kaas.

Paprika is ook erg geschikt om een heerlijke soep van de maken. Tijdens een kookworkshop kreeg Jolanda als amuse een paprikasoepje met rauwe ham. Deze was erg lekker en bracht ons op het idee om een soortgelijk recept op de blog te plaatsen.

Aantal: 4 kommen

Dit heb je nodig:

  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • peper (naar smaak)
  • zout naar smaak
  • 4 plakken rauwe ham
  • olie om in te bakken

Zo maak je het:

  1. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s vervolgens in grove stukken. Pel de ui en knoflook en snijd ook deze in grove stukken.
  2. Doe wat olie in een braadpan of pan met dikke bodem. Bak hier de paprika’s, ui en knoflook in voor 5-10 minuten. Giet vervolgens de kippenbouillon erbij en laat die circa 30 minuten opstaan. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  3. Maak de soep met de staafmixer tot een gladde soep. Eventueel kun je de soep nog door de zeef doen. Zet een zeef op een andere pan. Giet de soep erin en roer met de bolle kant van een lepel door de soep.
  4. Serveer de soep met een plakje rauwe ham als garnering.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

2 Comments

  1. Ik ben zo gek op soep! Dit lijk me een heel lekker recept 🙂
    Laatst heb ik tomaten-paprika soep gemaakt (met wat crème fraîche en geraspte kaas). Ook heerlijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*