Panpizza met olijven, mozzarella en pesto | Foodaholic.nl

Panpizza met olijven, tomaat en mozzarella

Een pizza is toch wel echt een perfect weekendmaailtje. Het is snel klaar en je kan erop doen wat jezelf lekker vindt. Nadat ik de panpizza met serranoham, mozzarella en pesto had gemaakt, besloot ik dat ik echt vaker panpizza’s moest gaan maken. Ik vind dat namelijk zo lekker. Goed krokant, maar ook lekker smeuig door de kaas. Love it!

Op deze pizza besloot ik olijven, tomaat en mozzarella te doen. Simpele combinatie, maar wel heel erg lekker!

Je hebt voor dit recept een pan nodig die in de oven kan.

Aantal: 2 panpizza’s

Dit heb je nodig:

  • 400 gram pizzadeeg
  • 250 gram passata
  • Zout, peper en oregano
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 grote tomsat
  • 8 knoflookolijven in rondjes gesneden

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Bekleed de pan met 200 gram pizzadeeg. Het is het lekkerst als je de buitenranden iets dubbel vouwt, dan bolt hij lekker op.
  3. Breng de passata met de oregano, het zout en de peper op smaak. Besmeer het pizzadeeg hiermee. Laat de buitenrand leeg.
  4. Snijd de mozzarella in plakjes en leg eerst een laagje mozzarella op het pizzadeeg.
  5. Leg daar een halve, in plakjes gesneden tomaat bovenop.
  6. Verdeel nog wat plakjes mozzarella erover en bestrooi met wat knoflookolijven.
  7. Zet in de voorverwarmde oven voor 25 minuten. (Iedere oven verschilt dus kijk af en toe even of hij niet te bruin wordt.)
  8. Pas op met het uit de oven halen dat je het pannetje wel met een ovenhandschoen vast blijft houden.

Geniet ervan!

Panpizza met olijven, mozzarella en tomaat | Foodaholic.nl

Wat eet jij het liefst op een pizza?

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

[wysija_form id=”3″]

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*