Pankomosselen met selderijremoulade | Foodaholic.nl

Pankomosselen met selderijremoulade

Jaa… Het is weer mosseltijd! En hoewel ik gek ben op het gewone pannetje mosselen met wat friet of brood en lekkere sausjes, besloot ik om er nu pankomosselen met selderijremoulade van te maken.

De mosselen

Menig visliefhebber zal uitkijken naar deze periode van het jaar. Het mosselseizoen is dit jaar eerder begonnen dan gebruikelijk. De hangcultuurmosselen hangen aan rafelige touwen direct onder de wateroppervlakte wat een gunstige ligging in het water is en daardoor krijgen ze veel voedsel binnen waardoor ze eerder geschikt zijn voor consumptie dan de bodemcultuurmosselen.

Fish Tales is een duurzaam merk die als eerste de nieuwe oogst mosselen in de winkel liggen. De mosselen van Fish Tales worden rondom Neeltje Jans gekweekt, ze zijn dus echt 100% Zeeuws. Dat Zeelang bekend staat om hun mosselen wist je waarschijnlijk al wel, maar dat Zeeuwse mosselen in de winkel soms uit landen als Denemarken, Duitsland, Engeland of Ierland komen.

Het Zeeuwse mossel kookboek

Nu we het toch over Fish Tales hadden kunnen we het gelijk hebben over het Zeeuwse mossel kookboek van Bart van Olphen. Bart is mede- eigenaar van Fish Tales, chefkok en visexpert. Dit recept voor pankomosselen met remouladesaus komt uit zijn kookboek. Ben je dus op zoek naar mosselinspiratie? Dan zou ik zeker even aan dit boek denken. Recepten als mosselsoep met saffraan en witte wijn, quasadilla met mosselen, mosselsaté van de grill en quiche met mosselen, artisjok en geitenkaas zijn enkele voorbeelden van wat je vindt in dit boek.

Het recept voor deze pankomosselen wilde ik je in elk geval niet onthouden dus deel ik vast hier op mijn site. Deze mosselen zijn heerlijk als snack, maar kunnen met een salade en stokbrood of friet ook prima als maaltijd!

Pankomosselen met selderijremoulade

Dit heb je nodig:

  • 100 gram bloem, gezeefd

  • 2 eieren, losgeklopt

  • 100 gram panko

  • 300 gram gekookt mosselvlees

  • zout en peper

  • olie

  • Remouladesaus
  • 1 stengel bleekselderij

  • 100 gram mayonaise

  • 1 eetlepel fijngesneden augurk

  • sjalotje, gesnipperd

  • 1 eetlepel peterselie

  • paar druppels citroensap

  • paar druppels tabasco

Zo maak je het:

  • Maak de saus. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Blancheer ze 1/2 minuten in kokend water met wat zout. Haal de blokjes eruit, laat ze afkoelen in ijswater en laat ze goed uitlekken in een zeef. Meng de mayonaise, selderijblokjes, augurk, sjalot en peterselie. Breng de remoulade op smaak met citroensap, tabasco, zout en peper. Zet hem apart.
  • Verhit de olie in een frituurpan of pan tot 180 graden.
  • Doe de bloem, het ei en de panko in aparte kommen en zet die naast elkaar. Dep de mosselen goed droog met keukenpapier of een schone theedoek. Wentel de mosselen nu eerst door de bloem dan door het ei en tot slot door de panko.
  • Frituur de mosselen in hete olie tot ze mooi lichtbruin zijn. Zorg ervoor dat er voldoende olie in de pan zit, zodat de mosselen onder staan. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de mosselen met remouladesaus.

Geniet ervan!

Liefs, Daniëlle

Pankomosselen met selderijremoulade | Foodaholic.nl

Het Zeeuwse mosselkookboek heb ik gekregen. Dit verandert niks aan mijn mening over dit boek. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic.nl? Volg mij dan op Instagram, Facebook en TikTok. Daar plaats ik naast de recepten ook lifestyle gerelateerde posts. Liever een nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan in de zijbalk aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Heb je iets van Foodaholic.nl gemaakt? Deel het dan op social media met #foodaholicnl en tag mij in het bericht. Ik vind dat super leuk om te zien!

Bewaar dit recept op Pinterest:

Pankomosselen met selderijremoulade | Foodaholic.nl

2 Comments

  1. Bedankt voor het delen van dit lekkere recept! Ik heb nog niet eerder mosselen gefrituurd, maar het lijkt me goed smaken. Ook denk ik dat de remoulade er perfect bij past. Ik ga het een keertje uitproberen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*