Ik ben dol op lekkere ontbijtjes. Jullie hebben dan ook al regelmatig een lekker ontbijtrecept voorbij zien komen. Soms heb je alleen niet zo heel veel tijd om uitgebreid te ontbijten en dan is het best handig als je al iets van tevoren hebt kunnen maken.
Voor dit recept maakte ik gebruik van de paleo- coconut- crunchy muesli van mymuesli. Deze muesli is zonder bewerkte producten. Het zijn ingrediënten die ook zo in de steentijd gegeten werden. Wel gebruik ik in mijn recept gewoon speltmeel en kokosyoghurt, waardoor het niet meer Paleoproof is.
Aantal: 12 stuks
Dit heb je nodig:
- 200 gram speltmeel
- 2 theelepels kaneel
- 250 ml kokosyoghurt
- 200 gram muesli
- 80 gram boter, gesmolten
- zaadjes van 2 vanillestokjes
- 1 zakje bakpoeder
- 2 eieren
- 4 eetlepels honing
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de meel, 1 eetlepel honing, de bakpoeder, de vanillezaadjes, de kaneel en de helft van de muesli door elkaar.
- Giet de yoghurt, de gesmolten boter en de eieren erbij en spatel het goed door elkaar.
- Schep het beslag in de muffinvormpjes. Let op. De muffins gaan nog iets rijzen dus vul ze niet helemaal tot bovenaan.
- Meng de overige muesli met de honing en verdeel dat over de muffins.
- Bak de muffins in 25 minuten gaar. (Prik altijd even met een satéprikker om te kijken of ze gaar zijn! )
Geniet ervan!
Heb jij weleens ontbijtmuffins gebakken?
Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook!
[wysija_form id=”3″]