Onze vader is gek op kaneel. Van kinds af aan krijgen wij dus ook veel lekkernijen waar kaneel in verwerkt is en tja… nu zijn wij er ook gek op. Lekker over een appeltje, door de yoghurt of in de appeltaart. De geur alleen is natuurlijk al super lekker. Eerder deelden wij op de blog al de heerlijke appel-kaneelrolletjes. Deze keer delen wij een soort kaneelrolletjes, maar eigenlijk zijn het gewoon makkelijke kaneelbroodjes.
Ze zijn erg gemakkelijk om te maken. Je hebt er maar weinig voor nodig en zulke recepten zijn soms natuurlijk ook gewoon heel fijn! Ik maak ze graag. Ze zijn lekker bij een kopje koffie of thee, maar ook leuk om te serveren bij een uitgebreid ontbijt of bij een brunch.
Makkelijke kaneelbroodjes
Voor 12 rolletjes
Dit heb je nodig:
- 2 blikken croissantdeeg
- 100 gram roomboter
- 3 eetlepels bruine suiker
- kaneel
Zo maak je het:
- Haal de roomboter op tijd uit de koelkast zodat deze goed zacht kan worden en uiteindelijk smeerbaar is.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Haal het croissantdeeg uit het blik en laat steeds 2 croissanten (2 driehoeken) aan elkaar vast zitten. Zo krijg je uiteindelijk 6 rechthoeken. Rol met de deegroller over ieder rechthoek heen zodat de middenlijn ook weg is.
- Smeer ieder rechthoek in met de roomboter en bestrooi daarna met wat bruine suiker er kaneel. Wij vinden flink wat kaneel wel lekker, maar dit kan je dus naar eigen smaak doen.
- Snijd daarna ieder rechthoek doormidden zodat je eigenlijk 12 lange stukken deeg krijgt.
- Rol het deeg op zodat je een lange slang deeg krijgt en draai er een rolletje van.
- Druk vervolgens plat met je hand en leg op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de rolletjes, 14 minuten, in de voorverwarmde oven.
Geniet ervan!
Liefs, Daniëlle

Bewaar dit recept op Pinterest:
