Maak een toet waar je iets goeds mee doet

Terwijl wij ons druk maken over wat er dit jaar op het kerstmenu komt te staan zijn er kinderen waarbij dat absoluut het probleem niet is. Hun probleem is veel erger. Zij hebben thuis ernstige problemen of wonen soms zelfs niet meer thuis. Kerst is voor deze kinderen dus helemaal geen fijne tijd. 

Aan de hand van het receptenboek ‘Hartenhuis kerstdesserts‘ wil de stichting Het Vergeten Kind, Nederland vragen iets goeds te doen voor deze kinderen. Deze kinderen verdienen immers ook een liefdevol thuis en daar mag best een beetje aandacht aan gegeven worden. 

Het boekje is ontwikkeld door Meester Patissier Hidde de Brabander en naast zijn recepten zijn er ook verhalen van kwetsbare kinderen en van de ambassadeurs in te vinden. Ik ging bijvoorbeeld met de Hartenhuis-appelflappen van Juvat aan de slag. 

Maak een toet waar je iets goeds mee doet | Foodaholic.nl

Gelukkig organiseert de stichting rondom de feestdagen mooie activiteiten voor deze kinderen zodat ook zij hun problemen even kunnen vergeten. 

Ik ben zelf vrijwilligster geweest voor stichting Het Vergeten Kind en ik heb mogen zien wat een moois deze stichting neerzet. Ik hoop dus oprecht dat jij het boekje download en een (eenmalige) bijdrage geeft zodat deze kinderen vaker mooie momenten mogen beleven. 

De Hartenhuis- appelflappen 

Mijn hartje zie je misschien niet zo goed, maar hij zit er wel echt ;).. Ik heb hem alleen in het bladerdeeg gekerfd in plaats van er een hartje op te plakken. 

Dit heb je nodig:

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 100 g rozijnen
  • 1 scheutje rum *(kan ook vervangen worden door water)
  • 3 appels
  • 70 g suiker
  • 2 el kaneelpoeder
  • 1 el maïzena
  • 1 citroen

zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden, 
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg door ze uit de verpakking te
    halen en te verspreiden over het aanrecht.
  • Doe de rozijnen in een kom en schenk hier de rum bij
    zodat de rozijnen onder een laagje rum liggen. Laat de rozijnen minimaal 15 minuten wellen.
  • Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes en doe die samen in een kom.
  • Meng de suiker met de kaneel en roer de helft hiervan door de
    appelstukjes. Spreid de andere helft uit over een bord.
  • Giet de rozijnen af.
  • Rasp de citroenschil en meng de citroenrasp en de rozijnen door de appelstukjes.
  • Snijd de 8 plakjes bladerdeeg in een huisvorm.
  • Kneed de overgebleven stukjes deeg tot een bal. Bestuif het werkblad met bloem.
  • Rol het restje deeg uit en snijd of steek hier 4 hartenvormpjes
    uit.
  • Bestrijk de rand en van 4 plakjes bladerdeeg met water en leg het appelmengsel in het midden maar houd de randen vrij. Leg er een plakje deeg in huisvorm op en druk de randen goed aan.
  • Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met water en leg hierop een hartenvormpje, druk voorzichtig aan.
  • Haal de appelflappen voorzichtig door de kaneelsuiker.
  • Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

Geniet ervan! 

Maak een toet waar je iets goeds mee doet | Foodaholic.nl


Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien!