Glutenvrije loempia's | Foodaholic.nl

Glutenvrije loempia’s

“Vroeger” toen ik wat jonger was, ging ik (Daniëlle) vaak met mijn vader een Vietnamese loempia halen in het centrum. Ik vond dat echt super lekker en ik ben loempia’s altijd lekker blijven vinden. Toen ik glutenvrij mocht eten bedacht ik mij dat glutenvrije loempia’s vast heel makkelijk zelf te maken zijn.

Ik ging naar de toko en kocht daar rijstvellen om te proberen. Goed het waren misschien niet de meest mooie loempia’s die ik ooit had gezien, maar jummie, wat waren ze lekker!

Voor 10 stuks

Dit heb je nodig:

  • 10 rijstvellen
  • 80 gram taugé
  • 1 kleine winterwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • ongeveer 100 gram witte kool
  • 1 kleine ui
  • 150 gram kipfilet
  • theelepel ketjap
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 1 ei

Zo maak je het:

  1. Zijn je rijstvellen nog hard? Zorg dan dat ze zacht worden, dit doe je door ze vochtig te maken. (Ik legde ze tussen een vochtige theedoek).

     

  2. Snijd de kool in reepjes/ kleine stukjes. Schil de ui en snijd ook deze in kleine stukjes. Pers 2 teentjes knoflook fijn en rasp de winterwortel. Snijd vervolgens de kipfilet in blokjes.

     

  3. Bak de kipfilet met de knoflook en het uitje in een grote wok of hapjespan. Als de kip rondom gaar gebakken is voeg dan alle groenten eraan toe. Voeg de ketjap en het gemberpoeder toe en roer het even goed door! Zit er veel vocht in de pan? Zet dan het vuur even iets hoger, want er moet weinig vocht bij zitten. Laat dit afkoelen.
  4. Verwarm vervolgens een frituurpan of wat olie in een pan op het vuur.

     

  5. Klop in een kopje het ei los. Leg een rijstvel neer en leg in het midden wat van je groentemix. Zorg dat dit in een lijntje ligt en vouw vervolgens de loempia. Plak de laatste rand vast met wat ei! Zo blijft het tijdens het frituren ook beter zitten! Doe dit met alle 10 de vellen.
  6. Frituur de loempia’s vervolgens tot ze er goudbruin en knapperig uitzien. (minuutje of 3) Lekker met wat chilisaus!

Geniet ervan!

Glutenvrije loempia's | Foodaholic.nl

image_printPrint

3 Comments

  1. SuzanneNo Gravatar

    Goedemiddag,

    Ik heb laatst rijstvellen gekocht en deze loempia’s gemaakt, ging prima tot dat ik ze ging frituren en de rijstvellen (gekocht bij de AH) letterlijk aan het mandje bleven plakken en het hele vel kromp, ik had de vellen v.t.v. even in warmwater gelegd. Ik hoopte dat ik ze kon frituren, maar na het lezen van de verpakking (had ik eerder moeten doen) waren deze alleen bestemd voor rauw te eten. Kun je me misschien zeggen welke rijstvellen ik dan nodig heb om te kunnen frituren en op welke frituurstand?

    M.v.g. Suzanne

    • FoodaholicNo Gravatar

      Hi Suzanne,
      Wat vervelend!
      Ik haal zelf altijd mijn rijstvellen bij de toko. Daar hebben ze ook verschillende soorten, maar het frituren is sowieso altijd gelukt. Mocht je twijfelen kunnen ze je bij de toko vaak ook wel helpen. Hopelijk heb je dus een toko in de buurt!
      Frituren kan in principe gewoon in de frituurpan 170 graden, maar je kan ook zonnebloemolie verwarmen in een grote wokpan en ze daar in bakken!
      Succes!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*