Glutenvrije loempia met ham, kaas en ananas | Foodaholic.nl

Glutenvrije loempia met ham, kaas en ananas

Deze week toevallig 2x een recept met de combinatie ham, kaas en ananas. Blijkbaar valt deze combinatie erg in de smaak bij ons. Maandag plaatsen wij al de tosti Hawaï en vandaag is het de beurt een een glutenvrije loempia met ham, kaas en ananas. 

Toen ik een tijd terug de loempia’s met rijstvellen maakte dacht ik.. “Dit is vast ook hééél lekker met kaas”. Ik bedacht dat enkel kaas misschien een beetje saai zou zijn en dus ging ik het proberen met ananas en hamblokjes erbij. Ik vond het echt een succes en ik denk dat ik deze snack zeker vaker ga maken. Pas wel op met het eten ervan, want de ananas kan loei heet zijn..! 

Voor 3 loempia’s

Dit heb je nodig:

 • 6 rijstvellen
 • 4 plakken jong belegen kaas
 • 100 gram hamblokjes
 • 2 schijven ananas

Zo maak je het:

 1. Als je ananas uit blik hebt is het belangrijk deze een tijd van tevoren uit te laten lekken.Snijd de schijven zo, zodat je ongeveer 9 stukjes hebt.
 2. Vervolgens leg je de rijstvellen in een bakje met een laagje water. Het is de bedoeling dat de rijstvellen zacht worden. Ik deed er twee per keer in, anders blijven ze wel heel erg aan elkaar plakken.
 3. Leg de vier plakken kaas op elkaar en snijd er 3 gelijke stukken af.
 4. Pak 1 zachte rijstvel en leg in het midden 1 stukje van de plak kaas. Leg daarboven op wat hamblokjes. Dan leg je er 2 plakjes kaas bovenop en dan ongeveer 3 stukjes ananas en als laatste nog een plakje kaas.
  Vouw er dan een loempia van.
 5. Pak nog een rijstvel en rol deze nogmaals om de al gemaakte loempia heen. Zorg dat hij goed blijft plakken.
 6. Op deze manier kan je de loempia’s maken. Verwarm vervolgens de frituurpan op 170 graden of de airfryer op 200 graden.
 7. Als je ze in de frituurpan bakt, moeten ze ongeveer 5 a 6 minuten totdat ze mooi krokant en licht goudbruin zijn. Let op! Door het vocht van de ananas kan het zijn dat het frituurvet wel erg gaat spetteren.
 8. In de airfryer moeten ze ook ongeveer 5 minuten, hierin worden ze wel mooi goudbruin.

Geniet ervan!

Glutenvrije loempia met ham, kaas en ananas | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*