Lekkere koffie recepten | Foodaholic.nl

Lekkere koffie recepten

Zoals jullie weten ben ik een echte theeleut en dronk ik, op soms een latte op het station na, nooit koffie. Maar sinds kort drink ik ook af en toe een kopje koffie. De geur van koffie vind ik namelijk heerlijk en de smaak weet ik ook steeds meer te waarderen. Wel drink ik hem nog niet zwart, maar dat komt vast nog wel. Tijdens het drinken van een lekkere kop Nespresso koffie bedacht ik dan ook dat het leuk zou zijn om af en toe een aantal lekkere koffie recepten te gaan plaatsen.

Van ontbijt tot avondeten en van snack tot desserts. In alle categorieën zijn wel recepten met koffie te creëren en het lijkt mij leuk om dat met jullie te gaan delen. Op de site staat natuurlijk al een heerlijke ijskoffie en als je van koffie houdt moet je die echt eens gaan proberen. Maar naast ijskoffie zijn er zoveel lekkere koffie recepten te vinden dat ik ze toch maar stuk voor stuk met jullie ga delen. Ik gok dat ik iedere maand een nieuw, lekker koffie recept zal plaatsen. 

Voor deze keer besloot ik te beginnen met een heerlijk en erg gemakkelijk nagerecht. Niet een klassieke tiramisu, waarin natuurlijk ook koffie wordt gebruikt, maar een lekkere latte macchiato met vanille mascarpone. Ik twijfelde daarnaast met een recept voor havermout met koffie, een cake met koffie of ontbijt pannenkoeken met koffie. Deze 3 recepten ga je de komende tijd dus sowieso nog terug zien komen. Welke zou jij als eerste willen zien?

Latte Macchiato met vanille mascarpone 

Terug naar het recept van vandaag. Ik noem het een dessert, maar je kan hem natuurlijk ook prima tijdens je koffiemomentje drinken. Deze latte macchiato met vanille mascarpone is niet te zwaar na een diner. Hoewel ik echt gek ben op desserts, want ja ik ben een echte zoetekauw, kan ik ze vaak niet meer op na een diner. Natuurlijk kan je bij dit dessert nog wel wat kleine zoete hapjes serveren zoals een hapje boterkoek, brownie of cake. 

Ik deed zelf de vanille mascarpone er apart bij en ik deed er ook nog een beetje karamelsaus overheen. Dat hoeft natuurlijk niet, maar kan net even wat extra smaak geven. Als je het er los bij serveert kan iedereen het naar eigen smaak toevoegen. 

Dit heb je nodig:

 • Voor de latte macchiato (voor 1 glas)
 • 1 kopje espresso

 • 200 milliliter opgeklopte melk

 • Voor de vanille mascarpone (voor ongeveer 2 á 3 latte macchiato’s)
 • 125 milliliter slagroom

 • 2 eetlepels mascarpone

 • 1 zakje vanillesuiker

 • 1 theelepel kristalsuiker

 • optioneel: karamelsaus naar smaak

Zo maak je het:

 • Klop de slagroom met de vanillesuiker en de kristalsuiker stijf. Roer dan de mascarpone er door heen. Zet in de koelkast totdat de latte klaar is.
 • Doe de opgeklopte melk in een glas of mok. Schenk de espresso bij de melk. Zo krijg je de mooie lagen in je latte.
 • Schep de vanille mascarpone op de latte of serveer het, net zoals mij, er naast. Schenk als je het lekker vindt ook nog wat karamelsaus over de mascarpone.

Geniet ervan!

Lekkere koffie recepten | Foodaholic.nl
Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*