Le Creuset Signature tajine | Foodaholic.nl

De Le Creuset Signature tajine

Yes, het is zover…Ik kan weer iets van mijn “Dit wil ik heel graag hebben” – lijstje afstrepen. Ik kan je vertellen dat inmiddels de ruimte die wij hebben aardig vol staat met mijn foodproducten en jawel… Sinds afgelopen week staat ook deze beauty van Le Creuset daartussen te shinen. Ik ben er zo blij mee, maar jullie vragen je nu vast af waarom?

Een Tajine

Een tajine kan je het beste omschrijven als een aardewerken stoofpot. Die in de Noord- Afrikaanse keuken en dan vooral de Marokkaanse keuken veel wordt gebruikt. Het is een schaal met daarop een omhooglopende kegelvormige deksel. Dankzij deze deksel valt de condens terug in de tajine en zo blijft het gerecht heerlijk sappig. In een Tajine kan je allerlei gerechten maken zowel van vlees en/of vis, maar ook van alleen groenten. Binnenkort deel ik van alle varianten een recept. Het zijn vaak recepten die wel even bereidingstijd nodig hebben, aangezien langzaam garen met de tajine het lekkerste resultaat geeft.

Zoals de mensen die dichtbij mij staan weten ben ik stiekem wel een beetje verliefd op het merk Le Creuset. Veel mensen zullen bij dit Franse merk waarschijnlijk gelijk denken aan de pannen, maar ze maken veel meer. Van bakvormen tot peper- en zoutmolens. Naast een prachtige pan had ik deze tajine dus ook al een tijdje op mijn verlanglijstje staan. Ik was dan ook zo blij als een kind toen ik hoorde dat ik deze via Coolblue uit mocht gaan proberen. Het is een prachtige zwarte variant met een doorsnede van 31 cm.

Le Creuset Siganture tajine | Foodaholic.nl

De gietijzeren tajine zorgt voor een optimale hitteverdeling zodat de smaken goed en zachtjes gemengd worden. Deze tajine is geschikt voor alle warmtebronnen, ook voor inductie. Bij een tajine is het gebruikelijk om de gerechten die je maakt ook daadwerkelijk te presenteren in de tajine. Wanneer je de deksel aan tafel van de schaal haalt komen alle heerlijke geuren vrij en dat geeft nog meer positiviteit aan het gerecht.

Alles even op een rijtje:

Het is niet zo’n lang verhaal, eigenlijk omdat ik vooral heel positief ben over deze tajine. Ik zet kort nog even alle voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Voordelen ♥ :

  • Hij ziet er heel mooi uit
  • Hij is van enorm goede kwaliteit
  • Het gerecht blijft lekker sappig door de kegelvormige deksel
  • Hij is gemakkelijk schoon te maken
  • Geschikt voor alle warmtebronnen
  • De onderkant is apart te gebruiken
  • Perfecte hitte verdeling zo krijg je de lekkerste smaken

Nadelen ⊗ :

Poeh…. het is lastig om hier wat neer te zetten. Het enigste wat ik mij voor kan stellen wat voor sommige mensen een nadeel zou kunnen zijn is de prijs, MAAR…. daar ga ik iets over zeggen. Deze tajine is kwalitatief zijn prijs meer dan waard, dat zie je ook zeker aan het rijtje voordelen. Ik ben zelf iemand die goedkoop vaak duurkoop vind en daardoor liever iets meer geld aan een goed merk als Le Creuset uit zou geven. Het is misschien even sparen, maar dan heb je ook wat!

Deze Le Creuset Signature tajine is voor €157,50 hier te bestellen.

Le Creuset Signature tajine | Foodaholic.nl

Heb jij thuis een tajine? Wat maak jij er het liefst in klaar? 

Altijd op de hoogte blijven van Foodaholic? Meld je dan nu aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en volg Foodaholic op Instagram & Facebook

Dit artikel bevat een product wat ik opgestuurd heb gekregen. Dat verandert niks aan mijn mening over dit product.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*