Lasagne met mozzarella, tomaat en parmaham | Foodaholic.nl

Lasagne met mozzarella, tomaat en parmaham

Op de dagen dat mijn vriend en ik allebei wat later thuis zijn in verband met werk, probeer ik altijd iets te eten wat ik van tevoren al voor kan bereiden. Een lekkere soep of een goede ovenschotel is dan vaak het makkelijkst. Pas maakte ik deze lasagne met mozzarella, tomaat en parmaham. Zonder tomatensaus en dus anders dan anders, maar wel erg lekker.

Dit heb je nodig:

  • 8 lasagnebladen (vers)
  • Basilicum
  • 6 tomaten
  • 8 plakken parmaham
  • 250 gram mozzarella
  • 4 eetlepels zure room
  • Parmezaanse kaas
  • Een doosje champignons

Zo maak je het:

  1. Breng water aan de kook en kook de lasagnebladen een minuut of 4. Laat ze uitlekken op de rand van een vergiet. Snijd de tomaten in plakjes.
  2. Verwarm de oven voor op 225 graden en vet een ovenschaal in.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  4. Leg 2 lasagnebladen op de bodem van de ovenschaal. Beleg deze met parmaham, leg daar wat plakken tomaat op en strooi er wat champignons overheen. Snijd de mozzarella in stukjes en leg ook daar wat stukjes van op deze laag. Strooi er vervolgens nog wat parmezaanse kaas overheen.
    Herhaal deze laag 2 keer.
  5. Je hebt nog 2 lasagnebladen over. Leg deze op de bovenste laag en smeer deze in met zure room. Leg wat plakjes tomaat en mozzarella er op. Strooi naar smaak wat basilicum eroverheen. Wij legden er zelf wat verse basilicum bovenop.
  6. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten.
  7. Serveer met een lekkere salade.

Geniet ervan!

Lasagne met mozzarella, tomaat en parmaham | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*