Lasagne met bechemelsaus | Foodaholic.nl

Lasagne met bechemelsaus

Ik (Jolanda) ben écht gek op pasta’s. Spaghetti, tagliatelle en lasagne, het liefst eet ik iedere dag een andere variatie. Onze zomervakantie vierden wij in Italië en daar heb ik de lekkerste lasagne ooit gegeten. Deze lasagne met bechemelsaus heb ik geprobeerd na te maken en ik moet zeggen dat hij aardig in de buurt komt…

Aantal: Voor 3 á 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 9 lasagnebladen
  • 800 gram tomaten
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 300 gram rundergehakt
  • 25 gram bloem
  • 25 gram roomboter
  • 300 ml volle melk
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels gedroogde italiaanse kruiden
  • 3 handen geraspte kaas

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor volgens de verpakking van de lasagnebladen.
  2. Snijd de tomaten, uien en knoflook in stukken. Verwarm een eetlepel olie in een pan en bak de tomaten, uien en knoflook totdat het een prutje wordt. Dit zal ongeveer een half uurtje duren.
  3. Rul ondertussen het gehakt in een koekenpan. Voeg hier wat zout (naar smaak) aan toe.
  4. Pureer met een staafmixer de tomaten, uien en knoflook. Zeef de saus, zodat de pitten en de vellen van de tomaten niet achterblijven in de saus.
  5. Meng de saus en het gehakt en voeg hier 2 eetlepels Italiaans kruiden aan toe. Laat dit zacht pruttelen.
  6. Smelt de boter in een pan totdat deze een bruine kleur krijgt. Voeg hier de bloem aan toe. Blijf goed roeren. Voeg met kleine beetjes de melk toe. Blijf goed roeren, zodat er geen klonten in de saus komen. Laat de saus, onder af en toe roeren, indikken. Als de saus is ingedikt, kan de opbouw van de lasagne beginnen.
  7. Doe een laagje tomatensaus in een ovenschaal. Bedek deze laag met lasagnebladen. Herhaal dit totdat de bladen en tomatensaus op zijn. Doe als laatst de bechemelsaus en de geraspte kaas erover.
  8. Bak de lasagne af volgens de aanwijzing op de verpakking van de lasagnebladen.

Geniet ervan! 

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*