Kip met 40 tenen knoflook

Een tijdje terug kreeg ik het kookboek “Tasty kookboek‘ opgestuurd. Je kent Tasty vast wel van hun foodchannel waarin ze je in 40 seconden de heerlijkste gerechten laten zien. Ik ben lichtelijk verslaafd aan deze filmpjes en kan er zo een hele middag naar zitten kijken. Deze kip met 40 tenen knoflook komt dus uit hun kookboek.

Kip met 40 tenen knoflook klinkt vrij heftig, maar dat viel echt reuze mee. Zowel manlief als ik vonden het absoluut voor herhaling vatbaar. De kip is lekker sappig en de smaken passen goed bij elkaar.

Naast dit recept vind je in het kookboek ook recepten voor van alles met kaas, vlees, gevogelte, vis, schaal en schelpdieren, eieren, vegetarisch, desserts, brunch, voor de buis en etentjes. Enkele recepten die ik zeker ga proberen zijn; chili-hotdogs uit de pan, gehaktbrood met kaas-champignonvulling, fudgy brownies, pains au chocolat en nog veel meer.

Het Tasty kookboek is te koop voor 17,50 bij verschillende online boekwinkels.

Kip met 40 tenen knoflook

dit heb je nodig:

  • 4 kippendijen met bot en vel
  • 2 theelepels droge kipkruiden
  • zout en peper
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 3 sjalotten gesnipperd
  • 40 tenen knoflook ongepeld
  • 120 milliliter witte wijn
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 3 takjes verse bladpeterselie
  • 180 milliliter kippenbouillon
  • brood voor erbij

zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Strooi de kopkruiden, zout en peper over de kippendijen.
  • Verhit de plantaardige olie in een ovenbestendige koekenpan op matig hoog vuur. Leg de dijen er op het vel in en schroei ze in 10-15 minuten aan beide zijden goudbruin. Leg de dijen op een bord.
  • Doe de sjalot in de koekenpan, zet het vuur halfhoog en fruit de sjalot in 5 minuten, al roerend zacht. Voeg de knoflook toe en bak hem 2 minuten al roerend mee tot hij wat kleur krijgt. Schenk de witte wijn erbij en laat, terwijl je de aanbaksels van de bodem schraapt, in 2 minuten inkoken.
  • Leg de kippendijen weer in de koekenpan, strooi er de dragon en de takjes peterselie over en schenk de kippenbouillon erbij.
  • Zet de pan 20-25 minuten in de oven tot de kip gaar en de saus ingedikt is.
  • Serveer de kip met de knoflooktenen en geef er knapperig brood bij om in de saus te dippen.

Geniet ervan!

Kip met 40 tenen knoflook | Foodaholic.nl

Ik heb dit boek opgestuurd gekregen van Kosmos Uitgevers. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.