Kaneelrolletjes | Foodaholic.nl

Kaneelrolletjes

Onze vader is gek op kaneel. Van kinds af aan krijgen wij dus ook veel lekkernijen waar kaneel in verwerkt is en tja… nu zijn wij er ook gek op. Lekker over een appeltje, door de yoghurt of in de appeltaart. Eerder deelden wij op de blog al de heerlijke appel-kaneelrolletjes. Deze keer delen wij de gewone kaneelrolletjes en wel de gemakkelijke variant, want soms is het ook gewoon heel fijn als iets lekker snel klaar is.

Voor 12 rolletjes

Dit heb je nodig:

  • 2 blikken croissantdeeg
  • 100 gram roomboter
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • kaneel

Zo maak je het:

  1. Haal de roomboter op tijd uit de koelkast zodat deze goed zacht kan worden en uiteindelijk smeerbaar is.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Haal het croissantdeeg uit het blik en laat steeds 2 croissanten (2 driehoeken) aan elkaar vast zitten. Zo krijg je uiteindelijk 6 rechthoeken. Rol met de deegroller over ieder rechthoek heen zodat de middenlijn ook weg is.
  4. Smeer ieder rechthoek in met de roomboter en bestrooi daarna met wat bruine suiker er kaneel. Wij vinden flink wat kaneel wel lekker, maar dit kan je dus naar eigen smaak doen.
  5. Snijd daarna ieder rechthoek doormidden zodat je eigenlijk 12 lange stukken deeg krijgt.
  6. Rol het deeg op zodat je een lange slang deeg krijgt en draai er een rolletje van.
  7. Druk vervolgens plat met je hand en leg op de met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bak de rolletjes, 14 minuten, in de voorverwarmde oven.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

3 Comments

  1. Dit ziet er ZO heerlijk uit! Ik vind die croissantjes zonder iets erop al lekker, laat staan dit! Ook goede reminder dat ik die croissantjes nog eens moet kopen (en dit recept uit moet proberen).

  2. Dit ziet er heel lekker uit!

  3. Pingback: Zeeuwse bolussen - Equileven

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*