Glutenvrije kaasbitterballen | Foodaholic.nl

Glutenvrije kaasbitterballen

Op verjaardagen doen bitterballen het altijd goed, maar het is natuurlijk ook heerlijk op een vrijdag middag borrel… Bitterballen zijn eigenlijk altijd goed ;-)! Wij deelden eerder al een recept van de van Dobben bitterballen. Deze glutenvrij kaasbitterballen zijn met ham en kaas en dus ook geheel glutenvrij. Het maken van de ragout neemt niet zoveel tijd in beslag als bij de van dobben dus deze zal je sneller eens maken.
Bij ons zullen ze in elk geval regelmatig in de maak zijn…

Zo maak je ze:

  • 3 eieren
  • pak glutenvrije paneermeel, wij gebruikten Bread crumble van peak’s free
  • 130 gram glutenvrije bloem
  • 1 groentebouillon blokje
  • 1 ui
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • 130 gram geraspte jong belegen kaas
  • 125 gram hamblokjes
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder

Zo maak je het:

  1. Versnipper de ui en smelt wat boter in een pannetje. Fruit de ui daarin aan.
    Voeg de paprikapoeder, de knoflookpoeder en de kerriepoeder erbij. Roer dit goed door en voeg de bloem dan ook toe. Goed roeren, uiteindelijk vormt dit een soort papje. (Gebruik je glutenvol bloem dan moet het zanderig aanvoelen).
  2. Laat dit afkoelen. Snijd ondertussen de hamblokjes wat kleiner.
  3. Kook water voor de bouillon. Je gebruikt 1 groentebouillon blokje. Uiteindelijk heb je 600 ml bouillon nodig. 
  4. ls de roux is afgekoeld giet je een deel van de (hete) bouillon erbij. Roer dit met een garde goed door. Voeg de rest van de bouillon toe en roer dit goed door elkaar. Daarna kan de ham, de kaas en de peterselie erbij, meng dit goed door elkaar! Je hebt wel spierballen nodig, want het wordt een dikke massa.
  5. Giet het mengsel in een ovenschaal en laat het minstens 1 1/2 uur afkoelen in de koelkast.
  6. Als het is afgekoeld kan je er ballen van rollen. Doe wat paneermeel in een schaaltje en het ei in een ander schaaltje. Klop het ei los.
  7. Haal de bal eerst door het paneermeel, daarna door het ei en dan nog een keer door het paneermeel. Je kan ervoor kiezen om de bitterballen in te vriezen, maar je kan ze natuurlijk ook gelijk frituren.
  8. Frituur ze ongeveer 5 minuten in een pan met hete olie of in de frituurpan en daarna… Smullen maar! Ze zijn ook lekker met wat cocktailsaus.

Geniet ervan!

Glutenvrije kaasbitterballen | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*