Japanse noedelsoep met eikhaas en koraalzwam

In de foodybox lente van ‘Kroon op het werk’ zat een pakketje van Fungi fungi met daarin eikhaas en koraalzwam. Beide had ik ze nog nooit gegeten. Om de smaak een beetje te proberen maakte ik er eerst een ragout van. Helaas zijn die foto’s niet heel goed gelukt. Aangezien ik beide soorten erg lekker vond besloot ik er nog een gerechtje mee te maken. Het werd een Japanse noedelsoep met eikhaas en koraalzwam.

Japanse noedelsoep, oftewel ramen at ik voor het eerst in Nederland. Ik ben dan ook nog nooit buiten Europa op vakantie geweest, maar de ramen die ik hier at waren ook heerlijk. Het maakt voor mij niet uit of het een vega, een vlees of een visvariant is. Allemaal lekker.

Voor 2 personen: 

Dit heb je nodig:

  • 90 gram udon noodles
  • 750 milliliter bouillon (ik gebruikte paddenstoelen bouillon)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • een halve theelepel chili vlokken
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eieren
  • 40 gram taugé
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram paddenstoelen (combinatie van eikhaas, koraalzwam en champignons)
  • gebakken uitjes

Zo maak je het:

  1. Doe de bouillon in een pan. Mocht je geen paddenstoelen bouillon kunnen vinden gebruik dan kippenbouillon of groentebouillon.
  2. Pers de knoflook fijn en doe dit samen met de sojasaus, het gemberpoeder en de chili vlokken bij het bouillon. Laat zo’n 20 minuten trekken.
  3. Leg ondertussen de Udon noodles in een schaaltje heet water, zo worden ze zacht.
  4. Snijd de champignons, eikhaas en koraalzwam fijn en bak ze in een koekenpan met een beetje olie mooi bruin.
  5. Was de taugé goed en laat het goed uitlekken.
  6. Kook de eieren 8 minuten en spoel ze af onder koud water. Pel en halveer ze en leg ze even in een schaaltje.
  7. Verdeel de noodles, de paddenstoelenmix, de taugé, de eieren en de gebakken uitjes over 2 kommen.
  8. Schenk de bouillon er overheen en de soep is klaar om gegeten te worden.

Geniet ervan! 

Japanse noedelsoep met eikhaas en koraalzwam | Foodaholic.nl

Dit bericht bevat een artikel wat ik gekregen heb. Dit verandert niks aan mijn mening over dit product. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*