Jachtschotel | Foodaholic.nl

Jachtschotel

In de winter worden bepaalde gerechten wat vaker gegeten. Wat bij ons dan wat vaker op tafel komt is heerlijke jachtschotel. De hele dag ruikt het dan naar het eten en daar kan ik zo van genieten. Ik verheug mij er dan ‘s avonds ook echt op om het te gaan eten. Wij vinden het lekker om met wat rode kool te eten, maar andere groenten kan natuurlijk ook!

Aantal: 3 á 4 personen

Dit heb je nodig:

  • Voor het vlees:
  • 500 gram runderlappen
  • 2 grote uien
  • 50 gram (glutenvrije) bloem
  • 2 appels
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 dl bouillon
  • Voor de aardappelpuree:
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 150 ml melk
  • 25 gram boter

Zo maak je het:

  1. Het vlees; Snijd het vlees in stukken en snijd ook de ui. Bak het vlees met de uien en strooi daar de bloem overheen. Bak dit samen.
  2. Snijd ondertussen de appel in grove stukken. Doe deze erbij samen met de kruidnagels en de laurierblaadjes. Pers de knoflook en doe ook deze in de pan. Voeg de azijn en bouillon toe en breng het bijna aan de kook. Voeg vocht toe zodat het vlees net onderstaat.
  3. Laat het vlees zo in 3 uur gaarstoven, zet het vuur wel helemaal laag. Roer het om het half uur even door.
  4. De puree; Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Breng in een pan een laagje water aan de kook met wat zout erin. Voeg de aardappelen toe en breng ze aan de kook. Kook ze in 20 minuten gaar. (Met de deksel op de pan)
  5. Verwarm ondertussen de melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  6. Voeg al roerend met een houten spatel zoveel melk toe totdat het een smeuige puree wordt. Voeg de boter toe en zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree totdat de boter is gesmolten.
  7. Het geheel; Verwarm de oven voor op 180 graden. Schep het vleesmengsel in een ovenschaal, vocht moet er ook bij. Doe er een lekkere laag aardappelpuree overheen en zet het in de oven totdat het een beetje verkleurd. Het is namelijk al warm!

Geniet ervan! 

Jachtschotel | Foodaholic.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*