Indische runderstoof uit de tajine | Foodaholic.nl

Heerlijke Indische runderstoof uit de tajine

AdvertisementJullie kunnen je vast deze mooie tajine van Le Creuset nog wel herinneren. Een tijdje geleden schreef ik al hoe blij ik ermee ben dat ik hem mocht proberen van CoolBlue en nu is het dan eindelijk tijd om een heerlijk recept hieruit met jullie te delen. Hoewel de tajine eigenlijk een Noord- Afrikaanse pan is besloot ik toch om er een Indische runderstoof in te gaan proberen. Ik was benieuwd naar de werking van de Tajine en tja… zoals de tajine belooft, het vlees blijft lekker sappig en de smaken worden optimaal opgenomen.

Deze Indische runderstoof wordt ook wel Smoor Daging genoemd. Meestal halen wij het bij de Indische toko, maar het is eigenlijk helemaal niet moeilijk om zelf te maken. In de tajine ging dit echt perfect.Wij deden door de stoof wat extra champignons en taugé, daarbij serveerden wij rijst en zoet zure komkommer. Ook zo’n tajine kopen? Of misschien leuk als cadeau voor onder de kerstboom? Neem dan zeker even hier een kijkje!

Indische runderstoof uit de tajine | Foodaholic.nl

Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 500 gram runderlappen
  • 4 eetlepels (zonnebloem)olie
  • 1 rode peper
  • 3 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 eetlepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel komijn
  • 4 eetlepels Ketjap Manis
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 eetlepel tamarindepasta
  • 100 milliliter kippenbouillon
  • 3 handenvol cashewnoten
  • 250 gram champignons
  • 100 gram taugé

Zo maak je het:

  1. Snijd het vlees is stukjes en verhit de olie in de tajine.
  2. Bak het vlees rondom even bruin en haal het weer uit de tajine.
  3. Snijd de peper in ringetjes (zonder zaadjes), snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn.  Fruit dit even aan in het overgebleven vocht, in de tajine. Snijd de champignons in stukjes en bak dit even mee.
  4. Voeg de koriander, de komijn en de nootmuskaat toe en roer het er goed doorheen.
  5. Doe het vlees, de ketjap en de bouillon er ook bij. Zet de kegelvormige deksel op de ‘pan’ en laat het zo ongeveer 2 uur op laag vuur stoven.
  6. Voeg het laatste kwartiertje de cashewnoten en taugé toe. Roer het even door.

Geniet ervan! 

Indische runderstoof uit de tajine | Foodaholic.nl

Ik kreeg voor deze post de Signature tajine van Le Creuset opgestuurd van CoolBlue, meer daarover lees je hier

Advertisement

image_printPrint

3 Comments

  1. Zag je recept niet ook voorbijkomen op Instagram, ziet er echt heerlijk uit. Prachtige tajine is het overigens.

  2. Lijkt me super lekker! Ik hou echt van stoofpotjes, een tajine staat nog op mn wensenlijstje. 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*