hutspot | Foodaholic.nl

Hutspot

Ieder jaar wanneer de “r” weer in de maand zit begin ik weer zin te krijgen in het winterseizoen. Ik vind namelijk de stamppotten erg lekker; hutspot, boerenkool, zuurkool! Love it! Vooral de hutspot komt in de wintermaanden regelmatig voor op ons menu.

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo aardappelen
  • 600 gram wortel
  • 400 gram ui
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1-2 rookworst(en)
  • een stuk zuurkoolspek

  1. Schil de aardappelen en de wortel. Snijd de aardappelen in kwarten en rasp de wortel met een grove rasp. Schil de uien en snijd deze in kleine stukjes.
  2. Doe de aardappelen, wortel en ui in een grote pan en vul deze pan met water totdat bijna alles onder water staat. Zet de pan op middelhoog vuur. Zodra het kookt, kan je hem zacht draaien. Doe vervolgens het bouillonblokje, rookworst(en) en zuurkoolspek in de pan.
  3. Laat het een uur tot anderhalf uur op staan.
  4. Haal de rookworst(en) en het zuurkoolspek uit de pan en stamp de aardappelen, wortel en ui door elkaar.
  5. Serveer met de  rookworst en zuurkoolspek.

Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

One Comment

  1. Heerlijk. Ik vind hutspot zo lekker. En zuurkoolstamppot, en bietenstamp, en stamppot met koolrabi of pastinaak. En vorige week aten we stamppot van bloemkool. Alleen boerenkoolstamppot word ik niet enthousiast van.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*