Het voedselzandloper kookboek + recept kokoskoekjes | Foodaholic.nl

Het voedselzandloper kookboek + recept kokoskoekjes

Het voedselzandloper boek is bij sommige van jullie vast bekend, maar vast niet bij iedereen. Het “gewone” voedselzandloper is geschreven door dr. Kris Verburgh en het Voedselzandloper kookboek is het werk van Kris Verburgh en Pauline Weuring van de onwijs leuke blog uit Pauline’s keuken!

Het voedselzandloper kookboek + recept kokoskoekjes | Foodaholic.nl

In het kookboek wordt in grote lijnen ook nog het voedselzandloper dieet uitgelegd. Zo staan de basisprincipes erin en staan er tips in voor wat wel en niet “goed” is. Dit is handig en praktisch om het voedselzandloper dieet wat beter te begrijpen. De rest van de hoofdstukken is onderverdeeld in ontbijt, lunch, voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten, tussendoortjes, drankjes, dips en smaakmakers. Zo staat er dus voor ieder dagdeel wel een recept in dit kookboek! Ideaal lijkt mij.

Ondanks dat wij niet volgens de manier van het Voedselzandloper boek eten, hebben wij wel het kookboek in huis en maken wij weleens een lekker recept hieruit. De recepten in het boek vinden wij erg toegankelijk en de ingrediënten zijn ook makkelijk te vinden in de winkels.

Het voedselzandloper kookboek + recept kokoskoekjes | Foodaholic.nl

Het doel van het boek is om mensen te laten zien dat gezond eten ook lekker kan zijn en dat is natuurlijk iets wat waar is  Gezond eten is niet bij voorbaat vies. Wat dacht je van een gezonde Eton Mess of heerlijke carprese spiesjes?
Dat wordt smullen geblazen!

Wij zijn zelf erg gecharmeerd van onderstaande kokoskoekjes en delen daarom graag dat recept met jullie!

Het voedselzandloper kookboek
Kris Verburgh en Pauline Weuring
€ 19,95

Kokoskoekjes

Deze kokoskoekjes lijken qua uitstraling erg op de kokoskoekjes die wij thuis vaak maken. Makkelijk met suiker, eiwit en kokos, alleen deze voedselzandloper variant bevat natuurlijk geen suiker en wordt nog een drupje citroen door gedaan, wat er inderdaad erg goed bij past! En oef, met die heerlijke lucht uit de oven begint je maag wel te knorren.

Voor 8 stuks

Dit heb je nodig:

  • 2 eiwitten
  • 75 gram geraspte kokos
  • 1,5 theelepel stevia
  • drupje citroen

Zo maak je het:

  1. Verwarm de over voor op 170 graden.
  2. Klop de eiwitten samen met de stevia en de citroen stijf in een kom. Zorg dat de kom vetvrij is, anders lukt het niet om de eiwitten stijf te kloppen. Als je eiwitten stijf genoeg zijn kan je de kom op zijn kop houden.
  3. Spatel de geraspte kokos door het eiwitmengsel.
  4. Maak 8 gelijke hoopjes op een bakplaat met bakpapier en laat ze 15 minuten bakken in de oven. Ze zijn klaar als de bovenkant goudbruin kleurt!

Geniet ervan! Het voedselzandloper kookboek + recept kokoskoekjes | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*