Chocoladetaart met mascarpone | Foodaholic.nl

Heerlijke chocoladetaart met mascarpone

Chocolade & taart… dat kan alleen maar veel goeds betekenen toch? Het is een gemakkelijke taart om te maken en als je dol bent op chocolade moet je hem eigenlijk wel een keertje proberen. Het resultaat is naast heerlijk ook best wel machtig, dus ik raad je een niet al te groot stuk aan. Ik maakte hem voor mijn verjaardag (net zoals de mandarijnen- kruidnoten cheesecake) en ik moet bekennen dat ik hem zelf echt heel lekker vond. Hij had een beetje de structuur van een brownie met een mascarpone laag en dan ook nog heerlijke zoete aardbeien erboven op. Met die aardbeitjes had ik zoveel geluk. Volgens de meneer op de markt waren het de laatste Hollandse aardbeien, maar ze waren zo heerlijk zoet. Ultiem genieten dus die chocoladetaart met mascarpone.

Deze taart is natuurlijk lekker om te serveren bij een kopje koffie of thee, maar kan ook prima als nagerecht bij een heerlijk diner. Ik weet zeker dat hij ook dan in de smaak zal vallen! Maar let wel op… kleine stukjes… anders ploffen we uit onze broeken denk ik ;)…

Aantal: 1 taart met ongeveer 12 stukken

Dit heb je nodig:

  • 2 springvormen, eentje van 24 cm en eentje van 26 cm
  • 200 gram pure chocolade
  • 4 eieren
  • 225 gram boter + extra om de vormen in te vetten
  • 250 gram bruine suiker
  • 150 gram kristalsuiker
  • snufje zout
  • 270 gram bloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • 500 gram mascarpone
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram poedersuiker
  • 50 gram roomboter
  • 4 eetlepels water
  • 500 gram aardbeien (of ander rood fruit)
  • poedersuiker om te bestrooien

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Breek de 200 gram pure chocolade in stukjes en smelt samen met de 225 gram boter in een pannetje. Roer goed door.
  3. Mix de eieren met de bruine suiker, de kristalsuiker en de zout tot een luchtig mengsel. Zeef de bloem en de cacaopoeder erboven en voeg het chocolade- botermengsel erbij. Spatel het goed door elkaar.
  4. Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de zijkanten in. Verdeel het beslag over de springvormen.
  5. Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 35 minuten. Haal ze daarna uit de oven en laat minimaal 3 uur in de vorm afkoelen.
  6. Laat de grootste ‘taart’ in de vorm zitten en smeer de mascarpone daarover uit. Leg de kleinere ‘taart’ daar op zijn kop bovenop.
  7. Smelt de 100 gram pure chocolade samen met de 50 gram roomboter. Als het helemaal gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en voeg je de poedersuiker toe. Verdun eventueel met wat water. Schenk de glazuur over de taart en laat iets harder worden.
  8. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd ze in partjes en leg ze op de taart. Strooi er wat poedersuiker overheen.
  9. Je kan de taart een paar dagen in de koelkast bewaren. Voor het serveren wel minimaal een uur buiten de koelkast laten staan. Dan is hij het allerlekkerste!

Geniet ervan! 

Chocoladetaart met mascarpone | Foodaholic.nl

Reacties zijn gesloten.