Glutenvrije kroketbroodjes | Foodaholic.nl

Glutenvrije kroketbroodjes

Pas was ik de vriezer aan het opruimen en toen zag ik nog wat velletjes glutenvrij bladerdeeg en glutenvrije kroketten liggen. Ik kreeg toen spontaan zin om glutenvrije kroketbroodjes te maken. Die heb je namelijk zo gemaakt en ze zijn ook nog eens  erg lekker!

Dit heb je nodig:

  • 4 velletjes glutenvrij bladerdeeg
  • 2 glutenvrije kroketten (ik gebruike VAfoods)
  • mosterd
  • 1 ei

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Haal de kroketten + velletjes bladerdeeg uit de vriezer zodat ze iets kunnen ontdooien.
  3. Smeer 1 kant van een velletje bladerdeeg in met mosterd. Leg daar de kroket op in het midden. Leg een ander velletje bladerdeeg er bovenop. Druk het bladerdeeg langs de kroket en druk dan een randje goed aan. Snijd de rest van het bladerdeeg weg. (Daar kan je eventueel lekkere kaneelstengeltjes van maken). Druk de randjes aan met een vork en maak in de bovenkant wat sneeën.
  4. Kluts een ei en smeer de bovenkanten van de broodjes ermee in.
  5. Zet de broodjes voor ongeveer 20 a 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Geniet ervan!

Glutenvrije kroketbroodjes | Foodaholic.nl

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

3 Comments

  1. Wat een heerlijk idee! Ik ben gek op kroketten en dit is weer eens wat anders!

  2. Dit is toch geen glutenvrij recept? Kroket en bladerdeeg bevat allebei tarwe.

    • Foodaholic

      Hoi Pip,
      Dit kroketbroodje is gemaakt met een glutenvrije kroket van VA Foods en bladerdeeg van Consenza! Geheel glutenvrij dus.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*