Gepaneerde kipschnitzel gevuld met heks'nkaas | Foodaholic.nl

Gepaneerde kipschnitzel gevuld met heks’nkaas

Eigenlijk wist ik van tevoren niet goed of dit recept goed ging uitpakken, maar aangezien ik hem nu online plaats is dat zeker wel het geval. Deze gepaneerde kipschnitzel gevuld met heks’nkaas is namelijk makkelijk te maken en heel erg lekker.

Je kan het eten met een lekkere salade, bij een pasta of gewoon met aardappeltjes en groente. Tijdens het paneren krijg je wel vieze handen, maar hé… dat maakt het maken hiervan juist extra leuk!

De heks’nkaas die ik gebruikte is lekker kruidig. Het is een product wat ik graag gebruik in de keuken. Deze keer zat hij in de foodybox en dus vond ik het leuk er weer eens een recept mee te plaatsen.

Gepaneerde kipschnitzel gevuld met heks'nkaas | Foodaholic.nl

Voor 2 kipfilets

Dit heb je nodig:

  • 2 kipfilets
  • 3 eetlepels heks’nkaas
  • zout en peper
  • schaaltje paneermeel
  • 1 ei
  • schaaltje bloem
  • olijfolie om de schaal in te vetten
  • boter om in te bakken

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Sla de kipfilet wat platter. Verwijder indien nodig de haas van de kipfilet.
  3. Snijd de kipfilet horizontaal in, niet helemaal door. Vouw de kipfilet open.
  4. Doe in iedere kipfilet anderhalve eetlepel heks’nkaas en vouw de kipfilet weer dicht. Zitten er lange flappen aan de kipfilet dan kan je hem ook even dichtprikker met een cocktail prikker. Strooi wat zout en peper over de filets.
  5. Kluts het ei op een bord. Haal de gevulde kipfilet eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door het paneermeel. Zorg dat het vlees goed bedekt is.
  6. Verhit in een koekenpan een klontje boter. Bak het vlees in circa 5 minuten om en om goudbruin.
  7. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de gebakken kipfilet erin en bak ze in ongeveer 20 á 25 minuten verder gaar in je oven.

Geniet ervan!

Gebruik jij weleens heks’nkaas in de keuken?

Gepaneerde kipschnitzel gevuld met heks'nkaas | Foodaholic.nl

Dit artikel bevat een product wat ik opgestuurd heb gekregen. Dit verandert niks aan mijn mening over het product. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Altijd op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook & Instagram. Daar deel ik niet alleen mijn recepten, maar ook andere food & lifestyle foto’s

Heb jij een recept gemaakt van Foodaholic? Deel deze dan op social media met #Foodaholicnl, dat vind ik super leuk om te zien! 

image_printPrint

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*